Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma PASSANGERS: Kakav ostatak života želite?

Passangers je sf drama s 4 glumca i opisuje ljubavnu priču prilikom pokušaja kolonizacije ljudi. Teret filma staviti na 4 osobe hrabar je potez, no riskantan.


Passangers je film s Jennifer Lawrence i Chrisom Prattom u glavnim ulogama. Znanstveno fantastična drama donosi nerealnu priču s lošim ishodom i “romantičnim” rezultatom.

Chis Pratt jedan je od mnogo putnika koji hiberniraju kako bi stigli na novi planet i kolonizirali ga. Svemirski brod ušao je u kišu meteora iz koje je izašao oštećen. Kvar je izazvao kratki spoj koji je, između ostalih problema, probudio Pratta. Do dolaska na planet imao je još 90 godina i nije postojala mogućnost povratka u hibernaciju. Shvativši da će umrijeti sam na brodu, odlučio je potratiti vrijeme na različite načine. Jedan od njih bio je proučavanje ostalih putnika. Pronašavši Jennifer, zaljubio se i probudio ju.

Nakon nekog vremena, priznao joj je da njezino buđenje nije bilo slučajno. Kratki spoj probudio je i kapetana broda koji im je pomogao da poprave štetu koja je uništavala brod. Nakon što se sve vratilo u normalu, samo jedno od njih dvoje moglo se vratiti na spavanje. Čiji je život bio vrijedniji?

passangers

Passangers je film u prolazu. Ništa veliko, ništa bitno, ništa zanimljivo. Iako su odabrali relativno dobru glumačku ekipu s milimetrom kemije, realnost okoline u kojoj se nalaze, uništila je uvjerljivost. Znači, zaljubiš se u ženu na temelju njezine autobiografije, probudiš ju, ona se zaljubi u tebe i živite doslovno sami bez ikakvog kontakta s bilo kim drugim. Vjerujem da postoji dijagnoza za neke od tih poremećaja.

Riječ je o znanstvenoj fantastici pa ne treba previše polemizirati. Nadalje, kvaliteta filma je niska, što se znalo prilikom najave, tako da očekivanja treba spustiti na istu razinu.

Sve u svemu, film za potratiti vrijeme uz popodnevnu kavu sa susjedom.

 

Foto: www.imdb.comRotten Tomatoes.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close