Kolumne

Recenzija filma OTHER LIFE: Pronađite sličnosti virtualnog i stvarnog svijeta

Other life je sf film o stvaranju virtualne stvarnosti. Dok je jednima cilj zarada, drugi imaju plemenitiji motiv. Udovoljiti sebi ili pomoći drugima?


Other life je moguće stvoriti u virtualnoj stvarnosti. Postoje dvije opcije: poboljšati kvalitetu vlastitog života i omogućiti drugima rehabilitaciju kakva im je individualno potrebna.

Ren Amari je puno toga – poslovna žena, kemičarka, kćer kemičara i sestra brata kojeg aparati održavaju na životu. Zavidno znanje, talent i brat, motivacija su joj za uspjeh. Tijekom surfanja, dogodila se nesreća prilikom koje se on utopio. Aparati ga održavaju na životu, no ona ga želi probuditi iz kome.

Princip vitualne stvarnosti, koji je njezin izum, temelji se na teoretskom proživljavanju događaja koje mozak pamti kao stvarnost. Stoga, htjela je bratu dati drogu koja bi pokrenula njegov mozak i vratila ga u taj kobni dan kako bi se on mogao sjetiti ključnog trenutka koji ga je “uspavao”.

S obzirom na to da se radi o teoretskim sjećanjima, je li i njezina ideja bila moguća samo u teoriji?

Other life

Other life je generalno dobar film. Barem ćete tako misliti tijekom prve dvije trećine. Iako smo svi svjesni postojanja virtualnog svijeta, ovaj film nam otvara nove mogućnosti koje će se u budućnosti možda i dogoditi. Stvari koje se spomnju u filmu su revolucionarne i mogle bi se iskoristiti za poboljšavanje života. Naravno, uz sve negativne posljedice. Jedino što je zajedničko za virtualni i stvarni svijet jest da je život onakvim kakvim si ga sami napravimo.

Film prikazuje zanimljiv aspekt virutualosti. Međutim, motiv iza svega jest stvarni život. Eliksir besmrtnosti ne postoji koliko god se mi željeli igrati bogova. Nismo spremni.

Pogledajte film, zanimljiv je. Tehnički je uredu i upropašten na kraju kao i većina sf filmova tako da se nećete ni oduševiti ni razočarati.

P.S. Pokušajte u ovom životu ostvariti ideje koje biste si stvorili u virtualnom svijetu.

Foto: www.wbmc.tvsbs.com.au.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close