Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma MOMMY DEAD AND DEAREST: Napad kao samoobrana

Mommy dead and dearest uznemirujući je dokumentarac o majci sociopatu koja je napravila invalida od zdrave kćeri. Kako ju je kćer uspjela ubiti?


Mommy dead and dearest dokumentarni je film o nevjerojatnom slučaju zanemarivanja pretjeranom brigom. Kako je to moguće?

Dee Dee Blanchard žena je koja je od mlade dobi pokazivala čudne sklonosti i ponašanje. Kad su joj bile 24 godine, rodila je kćer Gypsy Rose. Otac njezine kćeri bio je 17-godišnjak. Dee Dee bi bila optužena za seksualno prijestupništvo da je ostala samohrana majka. Veza je rezultirala brakom koji se ubrzo raspao. Rod je tvrdio da je njezino ponašanje postajalo sve čudnije spominjući vračanje i kućne ljubimce tarantule. Razvodom se odaljio od kćeri iako ju je posjećivao i financijski se brinuo o njoj.

Nedugo nakon razvoda, Dee Dee je Gypsy počela voditi doktorima opisujući simptome od kojih je Gypsy navodno patila. Doktori su djelovali u skladu s opisom. Nakon mnogo godina različitih diagnoza i konzumiranja različitih lijekova, Gypsy je bila invalid, niskointeligentna i ovisna o majčinoj brizi.

mommy

Preokret u priči dogodio se kada je Gypsy ušla u pubertet. Iako se bojala majke, po noći bi hodala po kući te koristila računalo. Upoznala je dečka s kojim se jako zbližila. Znala je da ne može imati budućnost s njim dok je njezina mama blizu. Stoga, nagovorila ga je da ju ubije.

Pobjegla je s njim i nedugo nakon cijelog događaja, uhvatila ju je policija. Osuđena je za sudjelovanje u ubojstvu.

Gypsy je bila normalno zdravo dijete. Dee Dee je sociopat. Htjela je kćer zadržati uz sebe i brinuti se o njoj. Bila je izvrstan manipulator pa je lagala o simptomima kćerinih izmišljenih bolesti. Terapija koju je Gypsy primala, samo je izazivala druge simptome koji su kasnije bili protumačeni kao simptomi bolesti koju nije imala. Kako su to sve doktori uspjeli previdjeti, ne zna se. Jedino objašnjenje bilo je da je Dee Dee vrhunski manipulator.

Dee Dee je od svog djeteta napravila invalida. Oduzela joj je život. Gypsy trenutno služi 10-ogodišnju kaznu. Imat će 32 godine kada izađe iz zatvora tako da još uvijek ima priliku proživjeti normalan život.

Pogledajte dokumentarac. Pretjerana briga, također je zanemarivanje.

Foto: twitter.comlongroom.com.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close