Kolumne

Recenzija filma LOGAN: Ljudskost s kandžama

Logan je posljednji filmski nastavak o Wolverinu s Hugh Jackmanom. Možda i općenito. Zanima li vas zašto? Hoće li ga netko zamijeniti? 


Logan je oduvijek bio jedan od najproblemtičnijih mutanata. Oduvijek je imao problema s ponašnjem, interakcijom, iskazivanjem osjećaja i sličnim katakteristikama specifičnim za prosječnu osobu. No, u ovom nastavku iskazao je nešto više ljudskosti.

Logan je taksist jer se broj mutanata drastično smanjio i oni koji su opstali, morali su živjeti “tiho”. Ljudi su se oduvijek bojali mutanata i akcijama koje su provodili, uspjeli su ih gotovo istrijebiti. Wolverine se odao piću, sposobnost zacjeljivanja zabrinjavajuće mu je oslabila. Ukratko, umirao je.

Najopasniji um na svijetu, onaj Charlesa Xaviera, živio je u “kutiji”. Daleko od onih koji su ga htjeli uništiti. Logan ga je skrivao za njegovo dobro. Također je bio na pragu kraja života.

Loganu je prišla žena i spominjala bijeg mutanata. Nezainteresiran, ipak biva upetljan u bijeg. Poveo je Charlesa i Lauru. Laura mu je kćer. Nevjerojatno, ali da. U laboratoriju su “proizveli” mutanta s njegovim DNK. Iako mu je trebalo vremena da to prihvati, pomogao je Lauri i njezinim prijateljima, koji su također proizvedeni, da pobjegnu iz SAD-a.

logan

Dobar je film. Iako će te vidjeti frustrirajuće sitnice poput djece koja ubijaju okolo i još neke ključne smrti, definitivno se radi o filmu za pogledati. Ako ste pratili razvoj Wolverina od početka do kraja, možete primijetiti kako je on svjestan svojih mana, ali se prema njima odnosi indiferentno. Iako je oko sebe dignuo zid, moguće je pronaći neku pukotinu koja ne služi ničemu nego za samoranjavanje. Charles je kao i svaki deda, postao težak i sam sebi. Zamislite kako to izgleda u glavi najmoćnije psihe koja je ikad postojala. Onda se u to sve ubaci dijete. Naizgled normalno, no ipak je riječ o stroju za ubijanje. Što ćete vrlo jasno vidjeti kroz cijeli film. Također, bitno je spomenuti nedostatak kvalitetnih neprijatelja.

Najbitnije detalje neću otkriti, neće vam biti drago ni kad vidite.

Foto: PeopleIGN Adria.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close