Kolumne

Recenzija filma HEIST: Je li krađa ukrasti od kradljivca?

Heist je akcijski krimi triler koji je tipičan primjer lošeg razvoja dobre ideje. Naime, stvarno moraš biti profesionalac da bi napravio ovako loš scenarij.


Heist a.k.a. Bus 657 film je s toliko rupa i propusta da bi i dijete shvatilo da nešto nije u redu. Međutim, ako nećete cjepidlačiti, film je solidan. Dakle, Morgan je zaposlenik u De Nirovoj kockarnici. S obzirom na činjenicu da je imao bolesno dijete, Morgan je odlučio tražiti De Nira potrebna novčana sredstva kako bi operacijom spasio svoju kćer. De Niro odbija šokiran veličinom traženog iznosa. Potaknut nezadovoljstvom, Morgan ga odlučuje opljačkati. U tom trenutku kreću neobjašnjive zavrzlame. Ako ih kojim slučajem ne shvatite tijekom filma, javite mi se. Jer da ih sad otkrijem, uništilo bi vam iznenađenje na kraju. Ako se to uopće može nazvati iznenađenjem. Bježanje autobusom jako je loše scenarijski realizirano. Ne samo da su neke situacije predvidive, nego objektivno neizvedive. Čak i da se svi propusti opravdaju na način da je Morgan imao sreće, ne! Jednostavno ne funkcionira.

heist

Heist, u drugu ruku, ima odličnu glumačku postavu. Svi se upoznati s De Nirovom zavidnom glumom i prilagodbi ovakvim ulogama koje mu zapravo najbolje odgovaraju. Jeffrey Dean Morgan također se idealno uklopio u ulogu. Sudeći po prijašnjih ulogama, bili su odličan izbor za Heist. Ostatak tima isto je pronašao svoje mjesto u filmu i iznio radnju korektno.

Nije film toliko loš koliko ja pretjerujem. Ako ste pogledali puno filmova i ako pratite detalje, frustrirat će vas činjenica da se takva radnja već dogodila u prijašnjim filmovima ili propusti koje ni netko nimalo iskusan nebi napravio. Čak ni slučajno. Inače, običan krimić s akcijskom radnjim i sretnim završetkom.

Heist je jedan od onih filmova koji se puštaju petkom navečer iza Dnevnika pred spavanje. Tek toliko da nešto pogledate da vam vrijeme prođe i da se opustite.

 

 

Foto: buzzy8.blogspot.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close