Kolumne

Recenzija filma FIFTY SHADES FREED: Kraj najlošije trilogije ikad

Fifty shades freed posljednji je nastavak popularne trilogije o posljedicama seksualnog zlostavljanja maloljenika. 


Fifty shades freed ujedno je i najbolji film trilogije. Najbolji od 3 ne znači generalno dobar. Naime, priča je realnija nego u prva dva nastavka jer je film pretvoren u romantičnu dramu s manjim naglaskom na seks.

Anastasia i Christian su se vjenčali. Otišli su na luksuzan medeni mjesec. Usred odmora, dobivaju poziv zbog kojeg su se morali vratiti kući. Naime, eksplozija koju je uzrokovao nepoznati počinitelj natjerala ih je da povećaju sigurnost. Usred cijele strke, Ana je dobila zaštitare koju su je svuda slijedili. Nadalje, dobila je i promaknuće na poslu. Ne samo to, počela je razmišljati o djeci koju Christian još uvijek ne želi. Možda i nikad, nitko ne može procijeniti.

Saznali su da je bombaš Anin bivši šef koji je dobio otkaz jer ju je sekuslualno uznemiravao. Ona je na kraju dobila njegov posao. Kako bi joj se osvetio, oteo je Christianovu sestru i natjerao Anu da plati 5 milijuna dolara za nju. Christian je shvatio da nešto nije u redu te je cijela situacija zadržana pod kontrolom. Manje više.

Najveći spoiler! Ana saznaje da je trudna. Christian je razočaran i reakcija mu je odvratna. Počinje svađa. Međutim, Ana želi dijete i on to mora prihvatiti što je njemu, toliko sebičnom, užasno teško za prihvatiti.

fifty shades

Ono što je u filmu pomak naprijed jest razvoj Anastasijinog lika. Poučeni greškama prethodnih nastavaka, ojačali su njezin karakter. Ovaj put ona je dominantna i naglasak je stavljen na radnju oko nje, a ne oko Christiana. On je ostao isti, traumatiziran, sebičan, tvrdoglav, posesivan…

Cijela radnja je, manje više, ista kao i prije. Možda su neke nijanse manje naporne, manje neobjašnjive, manje forsirane i slično ili je percepcija stvar niskih očekivanja pa smo dobili što smo mislili da ćemo dobiti, ne znam.

Ako ste već došli do te točke u kojoj ste nepovratno izgubili vrijeme gledajući prva dva nastavka, pogledajte i treći.

Foto: VarietyThe Playlist.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close