Kolumne

Recenzija filma DEADPOOL: Genijalnost Marvela

Deadpool je još jedna Marvelova kreacija ispunjena herojstvom, sarkazmom, humorom, kostimima i akcijom. Kako ocjenjujete ekranizaciju?


Deadpool je priča koja je iskočila iz Marvelove kutije genijalnosti i završila u filmu. Antiheroj koji na nekonvencionalan način stvara priču o potrazi za čovjekom koji ga je uništio, svidio nam se zbog specifičnog ponašanja. Uloga Deadpoola kao da je napravljena upravo za Ryana Renoldsa. Uzevši u obzir da gotovo cijeli film provede pod maskom, bilo je neizmjerno teško učinit lik zanimljivim. No, karizme, humora i akcije nimalo ne nedostaje. Pokreti i govor tijela dodatno su dočarali govor koji je bio ispunjen eksplicitnim izrazima i sarkazmom.

Sam početak filma će vas zbuniti i nasmijati. Prolazeći kroz kombinaciju trenutnih događanja i životne priče prije eksperimenta, svidjet će vam se njegov način interakcije i izražavanja. Nakon što je eksperimentom, koji mu je trebao izliječiti tumor, dobio moć fizičkog zacjelivanja, pokušava pronaći čovjeka koji mu je uništio život. Bez djevojke to nebi bilo to, tako da je stalking igra također prisutna. Nevjerojatno je puno smiješnih scena izvedenih na različite načine. Pretjerivanje je u ovom slučaju pozitivno. Genijalnost specijalnih efekata na visokom je nivou.

deadpool

Ryan Renolds bio je savršen odabir za Deadpoola. Nešto kao Johnny Depp za ulogu Jacka Sparrowa. Njegovi pokreti i način govora apsolutno su dočarali lika iz stripova. Svi ostali glumci nisu bili dovoljno istaknuti da bi se o njima dijelili detalji.

Film nije prikladan za djecu zbog različitog seksualnog sadržaja, psovki i nasilnih scena. U svakom slučaju, pogledajte film.

Foto: SpaceForbes

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close