Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma BOSS BABY: Psi i djeca bore se oko pažnje

Boss baby animirani je film o mašti jednog djeteta. Iako je zanimljivo prikazan um djeteta, Dreamworks ipak nije briljirao. Otkrijte zašto.Boss baby uradak je Dreamworka. Prikazuje nam doseg dječje mašte i nevjerojatne scene koje prosječno dijete razvije. Na momente dobijemo poneki flash kako bismo shvatili da je ipak riječ o imaginaciji, ali prikazivanje djeteta kao odrasle osobe nije baš bila simpatična ideja.

Tim je dječak koji je dobio mlađeg brata. Ne pretjerano oduševljen činjenicom da je izgubio pažnju roditelja, razvio je scenarij u kojem dijete pravi urotu protiv cijele obitelji. Pokušavao je pratiti brata kako bi pronašao dokaze i potvrdio svoju teoriju. Ispostavilo se da postoji tvornica koja proizvodi bebe. Većina beba su obična novorođenčad, no pojedinci su rođeni manageri i njihov posao jest doći u obitelj i otkriti tko se krije iza proizvodnje štenaca koji su slađi od djece i time dobivaju više pozornosti nego djeca.

Prošavši kroz cijelu avanturu otkrivanja tajne, udružili su snage i spriječili katastrofu. Djeca su ostala najomiljenija pridošlica u obitelji, a proizvođač pasa pretvoren je u bebu kako bi ga se ponovno, ovaj put pravilno, odgojilo.

Boss baby na kraju shvati da ipak treba iskusiti djetinjstvo.

boss baby

Boss baby nije edukativan kao većina crtanih filmova u kojem na kraju shvatimo da dobro uvijek pobjeđuje. Staviti dijete u ulogu odrasle osobe nije nimalo slatko ni simpatično. Iako je riječ o maštarijama jednog dječaka, producenti se nisu uspjeli vratiti u vlastito djetinjstvo i faze valjanja u blatu, igranja skrivača i ostale stvari koje djeca stvarno rade.

S nekim detaljima moguće se poistovjetiti, ali razbiju vam se misli kada čujete odrasli glas najmlađeg lika.

Film je prigodan za novorođenčad jer je šaren i sve se to šareno miče po ekranu. Dovoljno da im se odvrati pozornost, a vi možete u miru ručati ili kakve god su vam navike.

Foto: SavvyMomPhilstar.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close