Kolumne

Recenzija filma BEAUTY AND THE BEAST: “Bože, Petra!” reakcija

Beauty and the Beast uvijek će biti bajka bez roka trajanja koju ćemo rado pročitati ili pogledati u bilo kojem obliku. Međutim, što se dogodi kada se bajke moderniziraju?


Beauty and the Beast mnogima je najdraža Disneyeva priča. Kroz recenziju neću dirati samu priču i poantu cijelog filma iako bi se o tome mogla napraviti diskusija. Fokusirajući se striktno na film, neizbježna je “Bože, Petra!” reakcija. Riječ je jednom od najlošijih remakeova bajki. Izgubljen je originalan doživljaj i emocija zbog koje je bajka svima draga. Redatelj ovog filma, režirao je i dva zadnja nastavka Twilighta. Razumijete?

Scenografija i kostimografija loše su digitalizirane. Nedostatak emocija utječe na realizaciju, što nama, nostalgičarima iz 90-ih, apsolutno uništava uživljenost u priču.

Beauty and the Beast

Emma Watson  je slatka. Belle je isto tako okarakterizirana. Međutim, Emmina ekspresija, sličnija je onoj Belle Swan. “Ono nešto” faktor uvelike je utjecao na bezosjećajnost uloge. Odbila je glavnu ulogu u La La Land zbog ove i učinila grešku. Fun fact: Ryan Gosling odbio je the Beast kako bi dobio glavnu ulogu u La La Land.

Dan Stevens glumio je beast. Maska u kombinaciji s digitalizacijom učinila je od njega kostim za maškare. Facijalna ekspresija, koja je najvažnija, ne postoji.

Gluma je loša. Izgleda kao da se glumci prisiljavaju što više dočarati original. No postižu suprotan efekt. K tome je sve popraćeno groznim pjevačkim izvedbama. O scenama da ne pričam…

Beauty and the Beast djeci će vjerojatno biti zanimljiv, ali starijim generacijama original će uvijek biti broj jedan. Šteta što će za 20 ili više godina, loša verzija nečeg odličnog predstavljati ono dobro generacijama kojma će ovaj film biti prvi susret s bajkom.

Foto: wallpapersite.comWe Live Entertainment.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close