Kolumne

Recenzija filma AUTOPSY OF JANE DOE: Šalji dalje

Autopsy of Jane Doe je horor triler u kojem patalozi pokušavaju identificirati djevojku. Njezina šokantna prošlosti odvela ih je u smrt.


Autopsy of Jane Doe donosi priču o djevojci zakopanoj u podrumu kuće u kojoj se dogodilo nerješivo ubojstvo jedne cijele obitelji. Bez ikakve logike i tragova, ubijeni su svi članovi. Jedini uljez bila je djevojka koja je odvedena na identifikaciju.

Nazvana je Jane Doe. Prilikom autopsije, utvrđeno je da nema vanjskih tragova nasilja. Međutim, kosti su joj bile polomljene, jezik odrezan, pluća izgorena, unutrašnja strana kože tetovirana… Patalozima nikako nije bilo jasno kako je takvo što fizički izvedivo. Patalozi su bili otac i sin. Dok je iskusni otac samo htio analizirati tijelo, znatiželjni sin pokušavao je shvatiti što joj se dogodilo.

Film je bio vrlo napet i zanimljiv dok mrtvaci nisu počeli ustajati i hvatati pataloge. Tad se film pretvorio u običan horor.

No, je li sin uspio odgonetnuti tko je djevojka?

autopsy

Autopsy of Jane Doe jedan je od boljih horora snimljenih u posljednje vrijeme. Ako izuzmemo kraj filma. Mnogo jezivih scena i sadržaja za one koji nisu slabog želudca oblikovani su u napetu radnju, a ne niskobudžetni horor. Problem se pojavljuje na kraju kada radnja postane predvidljiva i nekvalitetna u usporedbi s ostatkom filma.

Čak je u gluma bila solidna. Brian Cox pomalo je zaboravljena zvijezda i Emile Hirsch koji je još uvijek zvijezdica, ali uklopili su se u tematiku te su dobar duo.

Režiser André Øvredal odradio je dobar posao izbjegavanjem svih tipičnih horor zamki, smještanjem radnje u klaustrofobičan prostor i odličnim korištenjem kamere u tako malom prostoru. Na taj način podignute su tenzije i nelagoda.

Ukoliko volite horor filmove ili vas ovaj jednostavno zanima, pogledajte ga.

Foto: attackfromplanetb.comCROMEYELLOW.COM.

 

Povezane objave

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close