Kolumne

Recenzija filma ANNABELLE CREATION: Nazovite lutku Annabelle

Annabelle je kao i svaki horor film – bez previše logike ispunjen s nekoliko scena koje vas trebaju “cimati”. No, je li vrijedan gledanja?


Annabelle iz 2014. nije bio pretjerano uspješan film. Kada je izašla vijest o snimanju drugog dijela, nitko nije bio oduševljen. Ljubitelji horora nisu imali previše izbora te su ga morali pogledati. Iznenađujuće, za nijansu je bolji od prvog dijela.

Časna sestra i nekoliko djevojčica iz sirotišta, došli su živjeti u privatnu kuću nakon što se sirotište zatvorilo. Muž i žena, o kojima nisu imali previše informacija, prihvatili su ih u svoj dom. Djeca, kao i svaka druga, vođena znatiželjom, prvo su ušla u prostorije u koje im je rečeno da ne ulaze. Pronašli su lutku.

Lutka je bila Annabelle. Ne znajući priču koja se krije iza lutke zatvorene u ormaru koji je obljepljen stranicama Biblije (?!?!), otvorili su puno više od vrata. Nakon što su se počele događati čudne stvari, brzo su zaključili što je izvor. Demon iz lutke počeo je ubijati stanovnike kuće, svi su bježali i radili glupe poteze kako to inače biva u svim horor filmovima.

Annabelle

Klasične greške:

-Ako su uspjeli zatvorit demona u kutiju prije, zašto to nisu napravili ponovo?

-Ako su znali s kakvim se problemom suočavaju, zašto su čekali nekoliko mrtvih prije sankcija?

-Kako je demon vezan za lutku ako izlazi iz lutke kad god želi?

-Djeca od 10 godina ne razumiju koncept hrabrosti kakav iskazuju u filmu.

I masa svih ostalih nelogika.

Pogledajte film da se stresete nekoliko puta. Nisam pronašla druge razloge za gledanje.

Foto: YouTubeCuevana 2 Español.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close