Kolumne

Recenzija filma 6 SOULS: Za svaki element ovog filma, postoji bolja opcija

6 souls je horor film poremećaju ličnosti. Ili se bar tako čini. Je li riječ o poremećaju ili nadnaravnoj pojavi? Nećete se iznenaditi, sve je očito.

6 souls je obećavajući film u kojem vas jedan dio razočara do te mjere da vam se više neda gledati horor filmove. Taj dio obično je kraj.

Cara je psihologinja koja ne vjeruje u šizofreniju. Uvjerena je da pacijenti samo dobro glume. Njezin otac, koji ima uvjerenja suprotna njenima, pozvao ju je da posjeti jednog specifičnog pacijenta. Nakon procedure koja se inače primjenjuje, zaključila je da je riječ o glumi. Tražila je dokaze i objašnjenja za njegovo ponašanje. Istražujući, pronašla je neobjašnjive, nadnaravne pojave i ljude čije sposobnosti nisu imale znanstveno pokriće.

Ispostavilo se da “nešto” putuje od određene osobe do druge odrećene osobe, zarazi ih nečim i kad ta osoba umre, njegova ili njezina osobnost završi u pacijentu kojeg je psihologinja proučavala. “Nešto” je definirano kao zvučni val. Izoštravanjem zvuka, shvatili su da je riječ o drevnoj poslovici koja se izgovara prilikom nekakvih rituala.

Umre joj otac, umre joj kćer. Međutim, smrt kćeri bila je prebizarna za već bizarnu radnju pa su je morali oživjeti. Naravno, kao sljedećeg “šizofreničara”.

6 souls

Nevjerojatna izvedba Julianne Moore jedina je pozitivna stvar u filmu. Zavidan glumački talent našao se u ispodprosječnom filmu, ali nije uspio spasiti kvalitetu.

Holywood je do sada treba preći preko predvidljivih krajeva filma, već viđene priče, pogrešnih glumaca i nemaštovite radnje. Imaju apsolutnu slobodu izbora svega, a rezultat se svede na 6 souls.

Film nije apsolutna katastrofa, ali je li za preporuku? Nikako. Ako volite filmove o mentalnim nestabilnostima, pogledajte Split. Ako želite horor, pogledajte Insidious. Ako želite Julianne Moore, pogledajte Hunger games. Ako želite Jonathana Rhysa Meyersa, pogledajte Vikinge. Za koji god element ovog filma zapnete, postoji bolja opcija.

Foto: DVD Talknew-films.biz

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close