U Rakovici održan međunarodni susret predstavnika mreže “I Care for Europe”

LIKACLUB

Turistička zajednica Općine Rakovica ovog mjeseca ugostila je međunarodni susret predstavnika Mreže “I Care For Europe”


Predstavnici iz Općine Aquilleia i Grada Tarcenta iz Italije, Općine Piran iz Slovenije, Općine Čapljina i Općine Stolac iz Bosne i Hercegovine, Općine Bač iz Srbije te Općine Rakovica i Grada Raba iz Hrvatske, bili su u trodnevnom posjetu Općini Rakovica kao domaćinu u okviru Projekta Čuvari europske baštine.

U trodnevnom događanju posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera dok su u rakovičkoj Osnovnoj školi Eugena Kvaternika  sudjelovali i na natjecanju potezanja konopa, potezanju ruke i izbacivanju klička. Članovi Udruge mladih Općine Rakovica sudjelovali su u organizaciji i provedbi igara.

croatia za članak

Na događanju se održala i Glavna skupština članova Mreže “I Care For Europe” gdje je definiran dokument koji će biti uručen Europskoj komisiji i Vijeću Europe. U dokumentu je definiran traženje potpore za europsku kampanju “Mala, Velika Europa”.

Pismo  sadrži prijedloge o budućnosti i važnosti europskih malih zajednica kao čuvara europske baštine  te  zahtjev za davanje potpore Europske komisije i  Vijeća Europe za europsku kampanju „Mala, VELIKA Europa“ koju je pokrenula Mreža  „ I Care For Europe“.

Alina Tatarenko (Ukrajina) i Daniele del Bianco (Italija) održali su predavanje o mogućnostima za mrežu malih gradova “City to City Diplomacy” te predstavili web stranicu i Plan širenja informacija o projektu. Rakovica je ovim događanjem dobila lijepo iskustvo i sjećanja sudionika, a kao domaćinu joj ostaje i izložba radova djece.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: Sponzorirano | Foto: InPlitvice

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u