Turizam

U Rakovici održan međunarodni susret predstavnika mreže “I Care for Europe”

Turistička zajednica Općine Rakovica ovog mjeseca ugostila je međunarodni susret predstavnika Mreže “I Care For Europe”


Predstavnici iz Općine Aquilleia i Grada Tarcenta iz Italije, Općine Piran iz Slovenije, Općine Čapljina i Općine Stolac iz Bosne i Hercegovine, Općine Bač iz Srbije te Općine Rakovica i Grada Raba iz Hrvatske, bili su u trodnevnom posjetu Općini Rakovica kao domaćinu u okviru Projekta Čuvari europske baštine.

U trodnevnom događanju posjetili su Nacionalni park Plitvička jezera dok su u rakovičkoj Osnovnoj školi Eugena Kvaternika  sudjelovali i na natjecanju potezanja konopa, potezanju ruke i izbacivanju klička. Članovi Udruge mladih Općine Rakovica sudjelovali su u organizaciji i provedbi igara.

croatia za članak

Na događanju se održala i Glavna skupština članova Mreže “I Care For Europe” gdje je definiran dokument koji će biti uručen Europskoj komisiji i Vijeću Europe. U dokumentu je definiran traženje potpore za europsku kampanju “Mala, Velika Europa”.

Pismo  sadrži prijedloge o budućnosti i važnosti europskih malih zajednica kao čuvara europske baštine  te  zahtjev za davanje potpore Europske komisije i  Vijeća Europe za europsku kampanju „Mala, VELIKA Europa“ koju je pokrenula Mreža  „ I Care For Europe“.

Alina Tatarenko (Ukrajina) i Daniele del Bianco (Italija) održali su predavanje o mogućnostima za mrežu malih gradova “City to City Diplomacy” te predstavili web stranicu i Plan širenja informacija o projektu. Rakovica je ovim događanjem dobila lijepo iskustvo i sjećanja sudionika, a kao domaćinu joj ostaje i izložba radova djece.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: InPlitvice

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close