LifestyleScena

Račić najavio otvaranje poljoprivredne škole u Lici

Kandidat Hrvatske seljačke stranke na listi Narodne koalicije za Hrvatski Sabor u 9. izbornoj jedinici Hrvoje Račić predstavio je okosnicu svog programa, temeljenog na razvoju poljoprivrede i ruralnog turizma. Kako je istaknuo Račić, u svojoj je općini, na malom primjeru, pokazao kako se uz mali proračun, ali strateškim planiranjem i kvalitetnim projektima može vrlo uspješno voditi općina.

Njegova vizija spajanja Like i Dalmacije temeljena je na tradiciji, ali i prometnoj povezanosti, i činjenici da se jedino povezivanjem tih dvaju krajeva može ostvariti njihov cjelovit, svrhovit i održiv razvoj. Račić, koji ima veliko iskustvo u brandiranju, jer je upravo on sudjelovao u zaštiti i brandiranju ličkog krumpira, istaknuo je kako Lika ima nepresušan potencijal i kako nastavkom brandiranja proizvoda Like i Dalmacije, želi omogućiti i pospješiti plasman istih proizvoda na tržište.  U skladu s tim istim ciljem  Hrvoje Račić  je potvrdio da je u tijeku osnivanje Centra za brdsko – planinsku poljoprivredu.

Najavio je i otvaranje srednje poljoprivredne škole, koje u Lici,  gotovo 100% ruralnom području,  nema od rata. To je ističe Račić, pravi dokaz kako i koliko su se dosadašnje strukture vlasti skrbile o ruralnim krajevima. – piše među ostalim u priopćenju koje smo primili u redakciju od kandidata za Sabor.

Hoće li ovo biti samo predizborno obećanje, ili zaista pravo obećanje, saznati ćemo po realizaciji. Dotad, otvaranje poljoprivredne škole koje je najavio Hrvoje Račić – činjenica je.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close