Film i TVScena

Pronađen je izgubljeni Disneyev crtić

Animirani film Walta Disneyja, nestao 20-ih godina, pronađen je u arhivima Britanskog instituta za film (BFI) koji je najavio da će se premijera 87 godina izgubljenog crtića održati 12. prosinca u Londonu.


Filmić Sleigh Belles (Praporci saonica) nije bio prikazan od premijere 1928., a glavni junak tog crtića od šest minuta je prvi Disneyev crtani lik, zeko Oswald, rođen prije mnogo slavnijeg Mickeyja Mousea.

Kopiju je pronašao stručnjak koji je na mrežnim stranicama proučavao kataloge nacionalne arhive BFI-a, ustanove s jednom od najvećih zbirki filmova na svijetu. Kustos Robin Baker ističe da je pronađena kopija crtanog filma jedina postojeća, a restaurirana je uz pomoć Disneyevih studija.

Andrew Millstein, predsjednik Disneyevih studija animacije, procjenjuje da bi se u svijetu moglo pronaći još izgubljenih Disneyevih filmova.


 

Tekst: telegram.hr
Foto: Wikimedia Commons

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close