Film i TVVijesti

Promocija Hrvatske na američkoj premijeri hrvatskog kandidata za Oscara

Riječ je o manifestaciji na kojoj prvi puta zajednički nastupaju Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ), a organizacijski tim predvodi producent filma „Osmi povjerenik“ Jozo Patljak.


„Noć hrvatskog filma i okusa“ okupit će predstavnike američkih medija te istaknuta imena iz svijeta sedme umjetnosti, koji će tijekom ovog jedinstvenog događanja moći upoznati članove filmske ekipe i saznati sve o književnom predlošku po kojem je „Osmi povjerenik“ snimljen uz bogatu popratnu gastro i eno ponudu. ž

Projekciji u Egyptian Theatreu prisustvovat će režiser Ivan Salaj, producent Jozo Patljak, direktor fotografije Slobodan Trninić te glumci Frano MaškovićBorko Perić i Nadia Cvitanović.

Svaki nastup hrvatskog filma pred američkom publikom posebna je prilika za podsjećanje na velike i važne hrvatske filmove koji su se tamo natjecali za nagradu Američke akademije, uvijek popularnog Oscara. Film Osmi povjerenik dolazi na valu uspjeha (Surogat), ali i brojnih nominacija (Deveti krug, Bitka na Neretvi, Lutka snova…) koje je hrvatska kinematografija godinama zavređivala. Lokacija jednog od povijesno najznačajnijih kinematografa u SAD-u uopće, Egyptian Theatrea, dodatno će oplemeniti ovogodišnjeg hrvatskog kandidata za oskarovsku nominaciju. Mjesto je to na kojem HAVC i HTZ po prvi put međunarodno surađuju, stvarajući time preduvjete za što bolji plasman svakog budućeg hrvatskog oskarovskog kandidata. Mjesto je to, da citiramo Američku kinoteku, u kojem se filmovi gledaju na velikom ekranu – baš onako kako su i zamišljeni, poručio je ravnatelj HAVC-a Daniel Rafaelić.

Sve je veći broj turista koji posjećuju zanimljive filmske lokacije koje postaju atraktivne turističke destinacije. Filmska industrija značajno pridonosi vidljivosti i popularnosti pojedinih mjesta, a naše lokacije gdje su snimane svjetski popularne serije i filmovi privlače sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta. Sigurno je da će ukupnoj vidljivosti i prepoznatljivosti Hrvatske značajno pridonijeti i hrvatski film “Osmi povjerenik”, koji se nalazi u konkurenciji za nominaciju za prestižnu filmsku nagradu Oscar. Istovremena je to potvrda kvalitete domaće produkcije, ali i naših lokacija koje svojim posebnim krajolikom privlače i sve veći broj inozemnih produkcija, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako vizualni imidž nekog lokaliteta oblikuje doživljaj destinacije, ali i ono što turist očekuje od samog posjeta.

Organizatori premijernog prikazivanja filma „Osmog povjerenika“ su: AlkaFilm, American Cinematheque i European Culture Club.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ press | Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close