LifestyleIzdvojeno

Prognoza: Pred nama su pravi ljetni, vedri dani!

Atmosfera danas stabilna u polju visokog tlaka, tj. vedrine koja nam se širi za zapada kontinenta, a pritječe nam postupno i topliji zrak.


Ujutro i prijepodne većinom sunčano i vedro, a malo oblaka što i bude na zapadu bit će oni visoki prozirni. No, po kotlinama, prije svega gorskim, moguća je kratkotrajna pojava magle. Vjetar će na kopnu uglavnom izostajati, dok će uz obalu biti slabe, na južnom dijelu nakratko i pojačane bure. Jutro malo svježije, osobito u unutrašnjosti.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima prevladavajuće sunčano i uglavnom mirno, bez izraženog vjetra. Temperatura malo viša, bit će uglavnom između 27 i 29 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano i vedro, samo prolazno uz visoke koprenaste oblake. Vjetar slab, a temperatura oko 27 °C.

Očekuje nas vjetrovit, no pretežno sunčan dan

U Dalmaciji najviše vedrine, mjestimice samo malo oblaka, ali onih koji ne kvare dojam sunčanog vremena. Bit će posvuda vruće, a manje će olakšanje donositi slab do ponegdje na otvorenome umjeren maestral.

Na sjevernom Jadranu sunce i visoki koprenasti oblaci, a nešto onih grudasti će se skupiti u Gorskom kotaru gdje postoji sasvim mala mogućnost za kakav kraći pljusak. Vjetar slab s mora, a temperatura između 27 i 30 °C, malo niža u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak sunčano, vruće i sparno, no potkraj dana, opet na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu nestabilno pa može uz lokalno jači razvoj oblaka biti kojeg izraženijeg pljuska praćenog grmljavinom. Sporadično su pljuskovi mogući u promjenjiviji petak, ali uglavnom samo u gorju. Bit će tada i malo manje toplo, ali od subote opet pretežno sunčano, često vedro i vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu nastavak pravih ljetnih prilika. Samo petak ne baš sasvim stabilan pa se očekuje tu i tamo razvoj oblaka, no samo lokalno na krajnjem jugu i kraći popodnevni pljusak. S petka na subotu će prolazno zapuhati umjerena, mjestimice i jaka bura.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close