Prognoza: Idući tjedan proljetno vrijeme s porastom temperature

U novom tjednu postupno sve toplije, a sredinom tjedna ugodno uz 15-ak stupnjeva


U prostranoj anticikloni nastavlja se dotok hladnog zraka tako da će temperatura i dalje biti ispod prosjeka, a situacija se mijenja tek u novom tjednu kada će napokon biti toplije.

Danas bez većih promjena, od jutra većinom sunčano, često i potpuno vedro. Puhat će slab, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije umjeren sjeveroistočnjak, a uz obalu umjerena, još prijepodne i jaka bura.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčano i vedro. Vjetar slab, a temperatura i dalje ispod prosjeka, većinom od 4 do 7 stupnjeva.

Vrlo slično i na istoku zemlje, pretežno sunčano i hladno. Puhat će slab, tek ponegdje i umjeren vjetar, a temperatura oko 5 °C.

U Dalmaciji i poslijepodne sunčano i vedro. Puhat će umjerena, još sredinom dana ponegdje i jaka bura koja će zatim do večeri sasvim oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugo. Temperatura između 9 i 12 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, bura će oslabjeti, a temperatura oko 10 °C. U gorju uglavnom vedro, vjetar slab, a temperatura između 1 i 5 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Idućih dana većinom sunčano, još u nedjelju ujutro vrlo hladno, ali će dnevna temperatura biti malo viša. U novom tjednu postupno sve toplije, a sredinom tjedna ugodno uz 15-ak stupnjeva. Od srijede nešto oblačnije, lokalno su moguće i slabe oborine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i dalje većinom sunčano, nešto niske naoblake, ponegdje i magle bit će uglavnom na sjevernom Jadranu, osobito uz zapadnu obalu Istre. Od utorka porast naoblake, a slabe oborine moguće su sredinom tjedna kada će biti osjetno toplije.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close