Izdvojeno

Prognoza: Bura će biti umjerena i jaka, a pod Velebitom s olujnim udarima

Anticiklona sa hladnim zrakom se proširila gotovo cijelim kontinentom, poremećaji na jugoistoku su oslabili pa će nad našim krajevima biti postupno i sve mirnije.


Nakon vedre noći jutro vrlo hladno, u unutrašnjosti izraženiji minusi, ali mraza ima i ponegdje uz samu obalu, osobito na mjestima zaklonjenima od vjetra. Naime, iako popušta, bura će još uvijek biti umjerena i jaka, gdjegod pod Velebitom s olujnim udarima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno sunčano, ali do večeri uz samo prolazno povećanu naoblaku, bez oborina. Vjetar će uglavnom izostati, a temperatura za nijansu viša od današnje, do najviše 4 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu barem djelomice sunčano, no oblaci se uglavnom očekuju kasnije navečer. Vjetar većinom slab zapadni, a temperatura, jedva u plusu, između 1 i 3 °C.

U Dalmaciji sunce i vedrina, gotovo bez oblačka, a i bura će slabjeti pa će biti i ugodnije nego danas na oko 10 °C.

I na sjevernom Jadranu obilje sunca, možda tek prolazno nešto onih visokih prozirnih oblaka. Bura, zatim i tramontana postupno će oslabjeti, no još pod Velebitom može biti kojeg jakog udara. Temperatura između 8 i 11 °C, u gorju oko nule.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Do kraja tjedna razmjerno stabilno i uglavnom suho, čak i malo manje hladno, osobito danju. No, u dane vikenda sve je izglednija u nizinama jutarnja magla i niski slojeviti oblaci, koji se u nedjelju mogu i nešto dulje zadržati. Početkom idućeg tjedna slično, podjednako hladno, ali raste vjerojatnost za mjestimice i slabe oborine.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano uz tek slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak, u nedjelju prolazno i jugo. S jugom može stići i nešto više oblaka na ulasku u novi tjedan, ali uglavnom samo na širem riječkom području s malo kiše.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close