ZdravljeIzdvojeno

PRIJELOMNA VIJEST Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji!

Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji, rekao je župan Darko Milinović na upravo održanoj konferenciju za medije.


Prisustvo koronavirusa utvrđeno je kod pacijenta iz Senja koji se nedavno vratio iz Austrije. Pacijent ima blage simptome i nije imao kontakte s drugim osobama u svom okruženju jer je odmah nakon povratka otišao u samoizolaciju.

“Radi se o mlađoj osobi i blagoj kliničkoj slici i moram pohvaliti tu osobu radi, rekao bih, izvanrednih mjera koje je poduzeo sam prema sebi. Radi se o slučaju koji je uvezen, radio je u Austriji i tamo je zaražen koronavirusom. Nije imao kontakt ni sa kime i to je za svaku pohvalu, primjer cijeloj Hrvatskoj”, rekao je župan.

Trenutno je 118 osoba s područja županije u aktivnoj samoizolaciji, a njih 11 je prekršilo upute Stožera o samoizolaciji  i protiv svih će biti pokrenut prekršajni postupak, rekao je župan i pozvao građane da se radi nacionalnih interesa pridržavaju svih mjera koje su preporučili nacionalni i županijski Stožer.

Također, tri objekta s područja županije su prekršila odredbu o zatvaranju i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close