ZdravljeIzdvojeno

PRIJELOMNA VIJEST Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji!

Potvrđen je prvi slučaj koronavirusa u Ličko-senjskoj županiji, rekao je župan Darko Milinović na upravo održanoj konferenciju za medije.


Prisustvo koronavirusa utvrđeno je kod pacijenta iz Senja koji se nedavno vratio iz Austrije. Pacijent ima blage simptome i nije imao kontakte s drugim osobama u svom okruženju jer je odmah nakon povratka otišao u samoizolaciju.

“Radi se o mlađoj osobi i blagoj kliničkoj slici i moram pohvaliti tu osobu radi, rekao bih, izvanrednih mjera koje je poduzeo sam prema sebi. Radi se o slučaju koji je uvezen, radio je u Austriji i tamo je zaražen koronavirusom. Nije imao kontakt ni sa kime i to je za svaku pohvalu, primjer cijeloj Hrvatskoj”, rekao je župan.

Trenutno je 118 osoba s područja županije u aktivnoj samoizolaciji, a njih 11 je prekršilo upute Stožera o samoizolaciji  i protiv svih će biti pokrenut prekršajni postupak, rekao je župan i pozvao građane da se radi nacionalnih interesa pridržavaju svih mjera koje su preporučili nacionalni i županijski Stožer.

Također, tri objekta s područja županije su prekršila odredbu o zatvaranju i protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close