Tech

Preminuo predsjednik Nintenda

Dugogodišnji predsjednik Nintenda Satoru Iwata u subotu je umro u 56. godini nakon borbe s rakom.


Sam je za sebe često govorio kako je on direktor s mozgom developera i srcem igrača, a u Japanu je bio iznimno cijenjen te mnogi smatraju kako je bio ključan za uspjehe Nintenda nakon što je stigao u kompaniju 2000. godine.

Iwata je bio na operaciji u lipnju prošle godine te se nakon kraćeg oporavka vratio voditi kompaniju.

Za podružnicu Nintenda, HAL Laboratory, počeo je raditi tijekom 1980-ih, a predsjednik Nintenda postao je 2002. godine. Upravo su pod njegovim vodstvom lansirali Wii i DS konzole kojim su se okrenuli puno široj publici i privukli milijune novih igrača. No, rast mobilnog tržišta predstavljao je veliku prijetnju i mnogi su upitnim smatrali odluku da se ranije nije ušlo i na to tržište, piše BBC.

Nakon vijesti o smrti mnogi su odali počast Iwati pa su se tako od Iwate oprostili i iz PlayStationa te mu zahvalili na svemu što je napravio.


Tekst: 24sata hr

Slika: wikimedia commons

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close