Znanost

Preminuo Angelo Grubišić, britanski znanstvenik podrijetlom iz Like

Radio je i na svemirskim letjelicama za NASA-u i ESA-u.


Britanski sveučilišni profesor i znanstvenik Angelo Grubišić koji je radio na unaprjeđenju sigurnosti letačkih odijela poginuo je prilikom “base” skoka u Saudijskoj Arabiji, izvijestila je njegova obitelj, prenosi BBC.

Grubišić (38) je poginuo u utorak u Saudijskoj Arabiji. Astronautski inžinjer vodio je tim dizajnera letačkih odijela (wingsuita) na Sveučilištu u Southamptonu, a u srpnju je osvojio prvenstvo u skakanju s letećim odijelom.

Obitelj ga je opisala kao “iznimno talentiranog”. Otac mu je podrijetlom iz Like, od kojeg je naslijedio ljubav prema padobranstvu.

Angelo je izgubio život radeći ono što je najviše volio, base skakanje u letećem odijelu. Želimo osigurati da njegova postignuća i ambicije budu poznata svijetu i istaknuti trag koji je ostavio u našim životima“, dodaju iz obitelji.

Više na RTL.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close