Karlovačka županijaKontinentalniTurizam

Predstavljen program i ponuda ovogodišnjeg Adventa u Karlovcu

OD 17. PROSINCA

Advent u Karlovcu održat će se od 17. do 31. prosinca 2021. na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a programi će se odvijati na pozornici Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu.


Osim Šetališta dr. Franje Tuđmana i Glazbenog paviljona, prostor Adventa u Karlovcu upotpunit će i Gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje će tokom održavanja Manifestacije ljubiteljima zimskih aktivnosti ponuditi besplatano klizanje. Posjetitelje očekuje sadržajni prosinac uz bogat program kroz 14 dana, a potom i organizirani doček Nove godine.

Program je podijeljen na dječju, obiteljsku i večernju cjelinu. Sastoji se od gotovo 60 nastupa koji će se izvesti u  14 dana trajanja Manifestacije uz novogodišnji program. Poseban je naglasak stavljen na lokalne izvođače čime se nastoji prezentirati lokalna kulturna i zabavana ponuda te ostvariti obiteljsko ozračje i zajedništvo svih aktera okupljenih oko Adventa u Karlovcu. Uz lokalne izvođače nastupiti će i Neno Belan & Fiumens, te sjajni  Dino Dvornik tribute band. Na Glazbenom paviljonu očekuju nas i nastupi zborova, učenika i profesora Glazbene škole Karlovac, glazbenih sastava i drugih.

Ljubitelji sporta i rekreativci u subotu 18. prosinca  mogu sudjelovati na 2. Adventskoj utrci Karlovac, a prijave su otvorene na utrka.com.

Svakog dana i najmlađi će uživati u raznim dječjim programima od kojih treba izdvojiti priče za djecu, animatore, razne predstave, žonglere, mađioničarske nastupe i radionice. Sve to popratit će ugostiteljska i trgovačka ponuda koja će biti dostupna na prostoru oko Glazbenog paviljona i kod klizališta.

Doček Nove godine održat će se kod Glazbenog paviljona uz ugostiteljsku i trgovačku ponudu. Karlovčane će u Novu 2022.godinu svojom glazbom uvesti Gospodari Tambura i nezaobilazni novogodišnji vatromet prije kojih će zasvirati domaći Black&White.

„Iznimno mi je drago što sam danas s vama u ime našega brenda Karlovačko kao generalnog pokrovitelja ovogodišnjega Adventa u Karlovcu. Program koji je pripremljen naš će grad pretvoriti u pravu zimsku čaroliju koja će zavladati karlovačkim ulicama u tjednima koji slijede. Sigurna sam kako će upravo Advent u gradu na četiri rijeke biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Ovim vas putem pozivam da budete dio posebne atmosfere koji smo zajedničkim snagama priredili kako biste ovogodišnje blagdane proveli među svojima, uz omiljeno pivo i svečani zabavni program. Advent u Karlovcu jedan je u nizu projekata koje s posebnom radošću podržavamo i sigurna sam kako će na jedinstven način pozitivno utjecati na dobrobit naše zajednice” izjavila je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove HEINEKENA Hrvatska.

Veseli nas da su nam se i ove godine u stvaranju adventskog sadržaja u našem gradu pridružili brojni partneri te da svi posjetitelji uz pomoć prigodne adventske mape mogu istražiti desetak različitih lokacija i stvarati nove uspomene.” – izjavila je Anđelka Mađar, ispred Turističke zajednica grada Karlovca.

Gradonačelnik Damir Mandić pozvao je sugrađane da posjete događanja na Manifestaciji Advent u Karlovcu: „Želim da se u nadolazećim blagdanskim danima svi sa svojim najbližima nađemo na ovom prostoru i da ovo vrijeme Došašća unese u naše živote novo svjetlo zajedništva, ljubavi i nade.

Bogat lokalni program popratit će raznovrsna ugostiteljska ponuda karakteristična za ovo doba godine. Od slanih jela u ponudi će se pronaći skandinavski burgeri, hot dogovi te hembakade krumpir, razne druge kobasice i ostale adventske delicije, dok će slatku ponudu krasiti popularne germknedle, fritule, švedski i norveški vafli, cimet rolice, palačinke i za najmlađe šećerne vate te kokice. Osim uz kuhano vino posjetitelji će se moći grijati uz veliki izbor toplih koktela, vrućih čokolada, glogga, cidera, čajeva.

Trgovačka ponuda sastojat će se od raznih lokalnih suvenira i prigodnih blagdanskih poklona poput: autohtonih karlovačkih suvenira kao što su „Karlovačka magla“, suveniri s motivima grada Karlovca i kulturne baštine, božićni ukrasi, čestitke, knjige, unikatni keramički predmeti i šalice te ručni radovi.

Ugostiteljsku ponudu nudit će: Boniem, Caffe Bar VIP, Cocktail corner, La Ursula, Mali caffe Bosiljevac, Mr.Bjorg, Movie corn, Obrt Lego, Ukus, Vagabundo i Žitoproizvod

Trgovačku ponudu nudit će: Paviljon Katzler, Jak kao Jakov, Obrt Bosiljevac i Movie corn

Manifestacija će svoja vrata posjetiteljima svakog dana otvarati od 17 sati pa sve do 23 sata, dok će se ugostiteljska i trgovačka ponuda moći konzumirati i ranije.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost. Glavni sponzor je Karlovačko pivo, a sponzori: Karlovačka banka, Žitoproizvod i Odašiljači veze.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close