Tech

POZIV INOVATORIMA: Prijavite se na natjecanje i osvojite 30.000 eura!

Do 19. travnja otvorene su prijave za novo izdanje PowerUp-a!, natjecanja za startupove iz 24 države srednje Europe. Zbog velikog interesa organizator EIT InnoEnergy odlučio je povećati glavnu nagradu sa 20.000 eura na 30.000 eura!

Glavna područja natjecanja odnose se na sektor energetike i na održivi razvoj, ali i na inovacije vezane uz mobilnost, cyber sigurnost, rješenja za pametne gradove te tehnologije koje omogućavaju smanjenje emisije štetnih supstanci u atmosferu.

Pored glavne nagrade za prvo mjesto, u iznosu od 30.000 eura, financijska  sredstva  osigurana su i za drugo i treće mjesto (10.000 eura i 5.000 eura). Autori najzanimljivijih projekata bit će pozvani na prestižni EIT InnoEnergy Highway® akcelerator, koji omogućuje financiranje u iznosu do 150.000 eura.

Kako objašnjava Jakub Miler, izvršni direktor EIT InnoEnergy za srednju Europu, sudjelovanje na natjecanju najboljim sudionicima daje priliku da iskoriste prednost jedinstvenog znanja i iskustva EIT InnoEnergya:

Razlikujemo se od drugih poduzeća koja investiraju u startupove. Ne samo da financiramo projekte, već ih podupiremo sve do trenutka komercijalizacije. Nudimo usluge poput jačanja razvojnog tima, treninga, podučavanja i mentorstva. Pored toga, olakšavamo pristup prema vanjskim institucijama za financiranje, pomažemo u razvoju suradnje s mrežama rizičnog kapitala, a također razvijamo i sam proizvod – surađujemo s istraživačkim institutima i sveučilištima što nam otvara mogućnost suradnje s  inženjerima iz različitih područja.

Dalibor Marijanović, osnivač i partner Invento Capital Partners, lokalnog HUB-a zaduženog za podršku natjecanju u Hrvatskoj dodaje:

Ovo natjecanje sjajna je prilika za domaće poduzetnike i njihove razvojne projekte jer im otvara mogućnost da se uz podršku mentora pripreme za probijanje na europskoj start-up sceni. Sudjelovanje na natjecanju vrijedno je iskustvo za svakog sudionika jer, osim prilike za stjecanjem novih praktičnih znanja, predstavlja poticajno networking događanje te otvara nove poslovne prilike i generira svježe poslovne ideje. Ne treba zanemariti niti mogućnost osvajanja vrijednih nagrada – osim novčanih nagrada u finalu PowerUp-a u Pragu, Invento Capital Partners će se pobrinuti i za vrijedne nagrade triju najboljih natjecatelja u Zagrebu.

Michał Kraszewski, voditelj poslovnog stvaralaštva iz EIT InnoEnergy, naglašava da je PowerUp! prilika za doprinos unapređenju okoliša i njegovoj zaštiti. Pobjednici prethodnih natjecanja dobili su upravo takvu priliku – uspješno razvijati i komercijalizirati svoja rješenja:

Primjer je Bin-e koji je razvio poljski tim – pametan otpadni spremnik koji sam prepoznaje i razvrstava komunalni otpad. Do sada je startup prodao više od 100 uređaja te je nedavno subvencioniran s gotovo 500.000 eura!

Sudionici PowerUp! natjecanja 25. i 26. travnja sudjelovat će u Bootcampu u Zagrebu, dok će se državno finale održati 7. svibnja, također u Zagrebu. Pobjednici će biti pozvani u Prag na finalni Bootcamp s europskim mentorima i na veliko finale koje će se održati 19. lipnja.

Za sudjelovanje u ovom natjecanju potrebno je imati prototip, svoj tim te ispuniti obrazac na: www.powerup.innoenergy.com.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close