Sport

Pomoću bespilotne letjelice planirali prekinuti derbi Dinama i Hajduka?

“Bespilotna letjelica pronađena je na području šumarskog fakulteta u subotu u 18.30 sati. U tijeku je kriminalističko istraživanje.” rekli su nam u zagrebačkoj policiji i dodali kako nikakve dodatne informacije neće davati u javnost prije završetka istrage.


S obzirom da je lokacija na kojoj je pronađen dron u neposrednoj blizini stadiona Maksimir, a vrijeme njegovog pronalaska koincidira s odigravanjem utakmice Dinama i Hajduka (počela je u 17 sati), odmah su krenule špekulacije kako je bespilotnom letjelicom netko glumio albanske navijače i njihovu diverziju na beogradskoj utakmici Srbije i Albanije u listopadu prošle godine.

Ali, novinari bliski Mamićevom Dinamu pišu kako su namjera i oružje bespilotnih napadača na derbi bili neusporedivo ozbiljniji od zastave koja koja se vijorila iznad stadiona Partizana, jer “sumnja se kako je letjelica pronađena u blizini Maksimira bila opremljena suzavcem ili nekim sličnim sredstvima i da je trebala uništiti derbi Dinama i Hajduka.”, što bi slijedom toga značilo da se počinitelje tereti za izazivanje opasnosti po život ili zdravlje ljudi, pa im prijeti kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.”

PU zagrebačku smo pitali tko je prijavio pronalazak bespilotne letjelice, ima li osumnjičenika za upravljanje njome, te je li doista nosila suzavac, ali su nam rekli kako do završetka istrage ne daju nikakve informacije.


 

Tekst: indexČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close