SportGrad Zagreb

Policija prijavila Valentića i Cimermana zbog vježbanja u crkvi

REMETILI JAVNI RED I MIR

Zbog vježbanja u Crkvi Sveta Mati Slobode, policija je protiv trenera Marija Valentića i Šimuna Cimermana podnijela prijavu za kršenje javnog reda i mira. Kazna za to djelo je od 50 do 350 njemačkih maraka ili pak zatvorska kazna od 30 dana.


Podsjetimo, Valentić i Cimerman kazali su kako su samo željeli ukazati na nelogičnost da se teretane zbog epidemiološke situacije zatvaraju, a crkve ne.

Kako su odgovorili na upit RTL-a, PU zagrebačka dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca 46-godišnjakom i 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sumnja se da su osumnjičeni 30. studenoga u popodnevnim satima na adresi u Zagrebu, Ulica don Petra Šimića, na prostor Crkve Svete Mati Slobode, neovlašteno i bez ičijeg odobrenja unijeli u prostor kapelice spravu za vježbanje na kojoj je vježbao 46-godišnjak i prostirku na kojoj je vježbao 40-godišnjak, a što su video dokumentirali nakon čega su tu istu opremu za vježbanje iznijeli i napustili prostor Crkve.

Snimljeni video uradak potom, objavili na svojim profilima društvene mreže čime su ga, kao takvog u određenom trenutku učinili dostupnim široj javnosti. Posljedica učinjenog je bila dijeljenje na drugim društvenim mrežama, a što je uznemirilo građane, posebice vjernike. Navedenim, ispunila su se obilježja prekršaja čime su na javnom mjestu na naročit drzak i nepristojan način vrijeđali građane, narušavali njihov mir i omalovažavali njihove moralne osjećaje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv obojice osumnjičenih muškaraca podnijeli optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu”, navode u PU zagrebačkoj.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close