Scena

Počinju šeste Tajne Griča na zagrebačkom Gornjem gradu

Posjetitelje na uglu Mesničke ulice i Ilice, kod spomenika Andriji Kačiću Miošiću dočekuje mističan «čovjek u crnom ogrtaču», a potom s fenjerima kreću u turističku avanturu.


Šestu godinu zaredom, ove će se godine na zagrebačkom Gornjem gradu održavati Tajne Griča. Radi se o zanimljivoj i interaktivnoj dvojezičnoj kazališnoj noćnoj turi koja je postala nezaobilazno događanje za turiste i posjetitelje Zagreba! Svakoga petka na hrvatskom i subote na engleskom, Tajne Griča čitavog će ljeta predstavljati bogatu hrvatsku i zagrebačku povijest na poseban i drukčiji način.

Prva ovogodišnja tura, ujedno i jubilarna 200. izvedba, održat će se u petak, 29. svibnja, a u subotu, 30. svibnja, održat će se i prva tura na engleskom jeziku. Stare zagrebačke tajne,skrivene romanse i zakulisne igre – sve je to dio ovoga nagrađivanoga projekta koji je spoj turističkog razgleda i zabavne kazališne predstave.

Posjetitelje na uglu Mesničke ulice i Ilice, kod spomenika Andriji Kačiću Miošiću dočekuje mističan «čovjek u crnom ogrtaču», a potom s fenjerima kreću u turističku avanturu.

Dok svakodnevne turističke ture vode turistički vodiči, ovdje je ta uloga dodijeljena liku Marije Jurić Zagorke, čijim su romanima, uz gradske legende, i inspirirane scene koje se događaju i u kojima sudjeluju i posjetitelji dok ih Zagorka vodi Gričem.

U projektu sudjeluje preko 30 izvođača, od glumaca i vitezova, do glazbenika i konjanika – svi oni dijelom su uigrane predstave čiju režiju potpisuje Anja Maksić Japundžić. Uz lik Zagorke, koji u alternacijama tumače Dunja Fajdić, Amanda Prenkaj i Bernanda Filipović, tu su i ostali likovi značajni za našu baštinu – Petrica Kerempuh kojeg tumače Igor Baksa i Karlo Kučanda, Matija Gubec kojeg igraju Vedran Komerički i Jadran Grubišić, Kontesa Nera koju tumače Nataša Kopeč i Petra Kurtela i ostali.

Projekt organizira Katapult promocija u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, a iz organizacije ističu: «Preko devet tisuća oduševljenih posjetitelja u dosadašnjim sezonama te brojni komentari koje projekt dobiva, osobito na društvenim mrežama poput TripAdvisora, bili su nam poticaj da i ove godine organiziramo Tajne Griča – ovoga puta još zanimljivije i zabavnije».

Više informacija o projektu Tajne Griča na: www.tajnegrica.hr i www.facebook.com/tajne.grica


Tekst: metro-portal

Foto: www.tajnegrica.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close