GastroTurizam

Pescaria Seafood festival – iskušane morske delicije Mediterana u Jelsi

Kroz prošli vikend 26.06. – 28.06.2020, kao najavu glavne sezone za kraj mjeseca lipnja, održan je Pescaria Seafood festival u organizaciji restorana Wine bar & Restaurant Artichoke u Jelsi.


Nekada prvenstveno ribarski gradić, ali i stoljećima centar vinogradarstva i trgovine vinom, vratio se tim svojim izvorima, sada kroz sasvim nov, a opet tako poznat gastronomski užitak u mediteranskoj prehrani. U restoranu na meniju i inače postoji širok izbor mediteranskih jela po čemu je restoran i poznat.

Ideja Dine Pavičića, vlasnika restorana i kreatora ovog festivala je u približavanju domaćih namirnica u malo modernijim receptima. Nadahnut namirnicama iz svog vrta te plodovima mora bilo je približiti stalnim gostima, ali i onim novim, neke nove recepte brižno pripremljene kroz zimske mjesece. Morske delicije su ovaj put pripremljene na poseban način kako bi se prilagodile novom ubrzanom načinu života, ali i opuštenom Street food načinu uživanja u hrani i raznim autentičnim vinima kao i vinima partnera večeri distribucije Vijola iz Hvara.

Za ambijent i vrhunsku glazbenu podlogu se pobrinuo Duje Ružičić sa Jazz standardima na trubi, koji je sve zaokružio sa glazbenim notama. Motiv za organizaciju festivala bili su stalni gosti koji se svake godine vraćaju, pa se i ove godine za njih napravilo nešto malo drukčije. Sama ideja je bila prezentirati morske plodove i domaće povrće iz vrta u malo drugačijim formatima.

Na festivalu su se mogli kušati Bruschettu tj. hobotnicu na kruhu sa emulzijom od domaćeg meda, limuna, maslinovog ulja i crvenog grejpa, morski bombolin od plave ribe, tuna burger, spring rolice od kozica, polpetice od škampa i plave ribe, te još mnogo drugih morskih delicija. Reakcija gostiju i mještana je bila nadasve pozitivna i podrške nije nedostajalo, te je ovo događanje samo najava početka nove gastro jelšanske priče. Jer ne kaže se uzalud ( i za ljude i za hranu)“Nojoboje je zeje iz svojega vartla“.

Jelsa se i ovaj put pokazala kao izvrstan domaćin i to ne samo kao već više od jednog stoljeća nepogrešivo dobra destinacija obiteljskog i eno gastro turizma, već isto tako kao destinacija spremna odgovoriti novim modernim izazovima i očekivanja mlađe populacije.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close