Tech

PayPal – jestiva lozinka

Kao dio kampanje ‘tjelesna itegracija’, PayPal izrađuje tablete koje bi vašu lozinku čuvale na sigurnom mjestu – u vašem želucu.


PayPal vas želi upoznati. I to stvarno dobro upoznati. Ovaj popularni servis elektroničkog plaćanja koji omogućuje jednostavno i sigurno online plaćanje želi poboljšati svoju uslugu, tj. učiniti je još sigurnijom. A istodobno zna koliko ljudi mrze pamtiti različite lozinke. Zato, kako bi olakšali život svojim korisnicima, osmislili su novu uslugu, koja je jednostavnija od nekoliko klikova mišem.

Ono što će PayPal napraviti jest da će ugraditi minijaturne mikročipove u tablete koje ćete trebati svako toliko progutati. U ovom slučaju mikročip će služiti kao elektronski ključ kojeg trebate okrenuti. Ali umjesto da doslovno nešto otključavate, svaki put kad budete uz kompjuter i poželite nešto kupiti, nećete trebati unijeti lozinku i pamtiti imena kućnih ljubimaca iz djetinjstva i imena bivših.

Umjesto svega toga, PayPal će primiti signal iz one male progutane pilule i automatski će se ulogirati. Od progutane pilule do interneta, bez ikakve muke.

Ovo je dio PayPalovog cilja koji je ‘istinska integracija s ljudskim tijelom’ i koji im je izrazito važan. Iako kod mnogih ovo može potaknuti paranoju, PayPal smatra da će, kao i kontracepcija, novi val lozinki dolaziti u jestivom, probavljivom ili injekcijskom obliku, piše Daily Beast.

I dok dobre stare lozinke nije bilo pretjerano teško hakirati, nove će biti nemoguće odgonetnuti. Iako neki strahuju neće li se nekad s njima mučiti i sami kompjuteri, s obzirom na to što sve čini unutrašnjost želuca, tehnologija je toliko napredna da to ne bi trebao biti problem. A vi bar nećete morati gubiti živce razmišljajući o tome koje ste veliko slovo upotrijebili unoseći ime svojeg prvog psa.

Unatoč podijeljenim mišljenjima, ovo bi trebala biti sjajna stvar, bar što se tiče PayPala ili bilo koje web trgovine. Jer sad više nećete moći odbiti kompulzivnu kupovinu zbog različitih komplikacija, budući da ako vidite nešto što vam se sviđa, vi samo trebate naručiti, a tableta gotovo da će obaviti ostatak posla sama.


Tekst: express.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close