Tech

Pada prodaja pametnih telefona

Prodaja pametnih telefona pala je u prvom tromjesečju u svijetu za 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 335 milijuna uređaja, što je prvi pad u povijesti tržišta pametnih telefona, izvijestila je tvrtka Strategy Analitics


U izvješću, objavljenom u četvrtak, ta analitička kuća poručila je da je prvi pad prodaje pametnih telefona na godišnjoj razini od 1996. godine, kada se počelo razvijati moderno tržište pametnih telefona, posljedica zasićenja tržišta u Kini i opreza potrošača zbog usporavanja rasta svjetskog gospodarstva.

Južnokorejski Samsung i dalje je vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona, premda mu je prodaja u prvom tromjesečju pala za 4,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 79 milijuna uređaja.

Udjel Samsunga na globalnom tržištu pametnih telefona skliznuo je, prema podacima Stretegy Analiticsa, na 23,6 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 24 posto.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close