Tech

Pada prodaja pametnih telefona

Prodaja pametnih telefona pala je u prvom tromjesečju u svijetu za 3 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 335 milijuna uređaja, što je prvi pad u povijesti tržišta pametnih telefona, izvijestila je tvrtka Strategy Analitics


U izvješću, objavljenom u četvrtak, ta analitička kuća poručila je da je prvi pad prodaje pametnih telefona na godišnjoj razini od 1996. godine, kada se počelo razvijati moderno tržište pametnih telefona, posljedica zasićenja tržišta u Kini i opreza potrošača zbog usporavanja rasta svjetskog gospodarstva.

Južnokorejski Samsung i dalje je vodeći svjetski proizvođač pametnih telefona, premda mu je prodaja u prvom tromjesečju pala za 4,5 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 79 milijuna uređaja.

Udjel Samsunga na globalnom tržištu pametnih telefona skliznuo je, prema podacima Stretegy Analiticsa, na 23,6 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosio 24 posto.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close