Ličko-senjska županijaLifestyle

OVO SE RIJETKO VIĐA Dva jazavca snimljena u centru Gospića!

VIDEO IZ GOSPIĆA

Simpatični video dolazi iz Gospića. Sinoć oko 22:10, skoro pa u samom centru grada, Tomislav Premuž je snimio igru dva jazavca.


Jazavac je zvijer iz porodice kuna koja živi u nizinskim i brdskim šumama, najčešće uz pašnjake, livade, čak i naselja, gdje vodi skriven život kopajući podzemne nastambe i prolaze.

Jazavci su aktivni pretežno u sumrak i noću, dok se danju odmaraju u jazbini. Oko hrane nisu izbirljivi, hrane se hranom i biljnog i životinjskog porijekla, a to su najčešće crvi, insekti, žabe, miševi, strvine, žitarice, žir, razne bobice, gljive, korijenje i sl.

Pretpostavljamo da je potraga za hranom dovela i jazavce sa snimke u centar grada. Simpatične zvijeri su nekoliko puta pretrčale cestu prije nego što su nestale u mraku, pogledajte video!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close