Turizam

Ove zemlje žele ograničiti broj turista

Cinque Terre, ili prevedeno na hrvatski “Pet zemalja”, naziv je za pet sela na sjeverozapadu Italije, u Liguriji. Sva sela su dio nacionalnog parka i pod zaštitom su UNESCO-a…


Jedna od najpopularnijih talijanskih turističkih destinacija i još jedan od pokazatelja koliko priroda može biti lijepa, uskoro možda i neće više biti besplatno mjesto za posjetitelje…

Cinque Terre, ili prevedeno na hrvatski “Pet zemalja”, naziv je za pet sela na sjeverozapadu Italije, u Liguriji. Sva sela su dio nacionalnog parka, a od prije devetnaest godina, našli su se i na popisu UNESCO – ve zaštićene baštine.

Nakon ovog uvoda, i sami možete zaključiti, s obzirom da je u pitanju dio Italije koji je posebno lijep, kako ovdje zasigurno ne manjka turista. E pa u zadnje vrijeme, stanovnici upravo u tome i vide problem!

Naime, prošle godine čak je 2,5 milijuna turista posjetilo ovih malenih pet sela međusobno povezanih stazama.

Sve to počelo je smetati stanovnicima, s obzirom da turisti naviru doslovno odasvud (ok, još ih nema iz zraka). Naime, uz dolaske kopnenim putem, svako malo ispred obala mjesta privezuju se kruzeri, a u tim slučajevima i sami možete zamisliti kakva je navala gostiju.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close