VijestiZdravlje

Ova vježba smanjuje bol u vratu i ramenima

Most je vježba koja ne iziskuje puno vremena, kao što ni ne traži da već budete u top formi.


Most će vam pomoći da si umanjite bolove koje nastaju zbog sjedilačkog načina života, kao što se i postepeno možete dovesti u dobru formu i ojačati svoje mišiće.

Zašto biste trebali raditi mostove?

Zbog neprestanog sjedenja pred ekranima, dolazi do nepravilnog držanja koje uzrokuje česte glavobolje te ukočenost ramena i leđa. Mostovi će umanjiti, ako ne i potpuno ukoloniti, ovu vrstu boli, a potrebno vam je tek 5 minuta dnevno. Mostovi poboljšavaju ravnotežu jer učvršćuju mišiće stražnjice i leđa. Jaki mišići stražnjice utječu i na bolje vježbanje, odnosno lakše će vam biti kada se odlučite za trčanje, brzo hodanje ili biciklizam.

Učvrćuju se i bedreni mišići, čime se smanjuje rizik od ozljeda koljena. Osim što ćete učvrstiti svoje mišiće, također je most dobra vježba za istezanje te se koristi i u jogi.

Most izvodite barem 5 minuta dnevno

Kako do ovih bolova ne bi došlo, zapravo je potrebna da samo jednu vježbu “ugurate” u svoj dan i da ju barem tri do četiri puta tjedno izvodite, ako ne možete svaki dan. U videu pogledajte na koji način možete pravilno izvoditi ovu vježbu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: ordinacija.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close