Turizam

Otok gdje vladaju pingvini

Kad spomenemo pingvine obično pomislimo na snijeg , led i nepregledna bijela prostranstva. No, ova priča pokazuje kako se pingvine može naći i u drugačijem okruženju!


Otok Macquarie, udaljen oko 1500 kilometara jugoistočno od Tasmanije, dom je tisućama pingvina!

Iako je dugačak tek nešto više od tridesetak kilometara, otok je dom poprilično različitog i raznovrsnog ekosistema. Tako da, osim pingvina, ovdje žive i mnoge druge životinje.

Najviše se ističu albatrosi, tuljani i već spomenuti pingvini, kojih se na otoku naselilo mnogo različitih vrsta, poput carskih, papuanskih i ostalih.

Nakon što su gotovo izbrisani s lica zemlje početkom 20. stoljeća zbog izlovljavanja, nekoliko desetaka godina poslije napravljene su mjere za očuvanje divljeg života. Ujedno, i otok Macquarie našao se 1997. na UNESC-vom popisu svjetske baštine pa su životinje na njemu postale sigurne i bezbrižne.

Do ovog raja može se doći isključivo brodom, a putovanje se preporučuje samo najizdržljivijima, jer je morska bolest ovdje poprilično nezgodna stvar.

Ako se odlučite na put, imajte na umu da vam od Tasmanije treba od 3 do 4 dana plovidbe, a kad jednom tamo dođete, svakako nam pozdravite pingvine.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close