Ličko-senjska županijaVijestiTech

Otočac dobiva besplatni brzi Internet na 15 lokacija

WIFI4EU

Početkom travnja 2019. godine, kada Europska komisija je objavila poziv za drugi krug natječaja poznatog pod imenom WiFi4EU na koji su se mogle prijaviti sve jedinice lokalne samouprave članica Europske unije, IslandA i Norveške, s ciljem osvajanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima. Na poziv se prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz Europske unije i odobreno je 3.400 vrijednosnih kupona od koji je 130 gradova i općina Republike Hrvatske, a među njima je bio i Grad Otočac.

Provedbom postupka javne nabave i odabirom izvođača usluga, krenulo se u realizaciju projekta kako bi odabranih 15 lokacija dobilo besplatan Internet dostupan svima i u travnju ove godine unatoč preprekama uzrokovanim COVID-19, Projekt je uspješno realiziran. – pišu iz Ureda gradonačelnika. 

Neke od atraktivnijih lokacijana na kojima tko god želi može koristiti besplatan internet su: Majerovo vrilo Sinac, Utočište za medvjede Kuterevo, Gradski park Otočac, Trg dr. Dražena Bobinca, Zelena tržnica Grada Otočca, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova kraških voda, Sportsko igralište (Ćirila i Metoda), Kuglana Otočac te lokacije kao što su Zgrada lokalne samouprave, Vijećnica zgrada gradske uprave.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Grad Otočac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close