Politika

Otkrivena krivotvorena diploma u Gimnaziji Gospić: Lažna profesorica predavala povijest više od desetljeća

Naputak Ministarstva znanosti i obrazovanja da sve škole naprave provjeru diploma nastavnika i profesora daje rezultate. Otkrivena je još jedna lažna diploma, ovoga puta u Gimnaziji Gospić gdje je lažna profesorica D.B. s lažnom diplomom Sveučilišta u Zadru predavala povijest više od desetljeća.


Ravnatelj Gimnazije Josip Štampar nakon naputka Ministarstva poslao je više od 30 diploma na provjeru, a rezultati su ga neugodno iznenadili.

“U šoku sam. Predstavljala se kao divna osoba. Zapravo smo svi u školi u šoku, ona je zadnja osoba za koju bismo pomislili da je nabavila lažnu diplomu i s njom ovdje godinama podučavala djecu”, rekao je za Zadarski list Josip Štampar. Profesorica D.B. je u Gimnaziji u Gospiću više od desetljeća predavala povijest. S lažnom diplomom Sveučilišta u Zadru.

Povratne informacije stigle su s 15 fakulteta, od kojih je diploma prof. povijesti D.B., na kojoj stajalo da je diplomirala na Sveučilištu u Zadru, bila lažna. U Gimnaziji Gospić su šokirani tom informacijom, a u zbornicu se gotovo uvukla jeza – čekaju se povratne informacije za još 15-ak diploma, hoće li još neka biti lažna?!

No, priča o profesorici povijesti D.B. je nalik filmskom scenariju. Omiljena profesorica, ljubazna kolegica, mlada majka koja je prošle godine koristila roditeljski dopust, svih je „preveslala.“ Naime, ne samo što je duže od desetljeća radila s lažnom diplomom, već se prije desetak dana „izvukla“ iz Gimnazije zatraživši sporazumni raskid ugovora o radu i tako izbjegla izvanredni otkaz. Znajući da se provjeravaju diplome, od ravnatelja je zatražila sporazumni raskid ugovora o radu.

“Ništa nisam slutio. Najavila mi je da ima izglede za novo, bolje radno mjesto i da bi raskinula ugovor koji ima u Gimnaziji Gospić. Navodno joj je novo radno mjesto bliže novom prebivalištu. Onda je, prošlog ponedjeljka, potvrdila da će dobiti novi posao i da će u srijedu doći da potpišemo raskid ugovora i da će ‘pokupiti’ svoje papire. I došla je, potpisali smo raskid ugovora, odnijela je svoje papire, a onda…”, zastao je u priči ravnatelj Štampar.

A onda – kao u filmu. Nakon što je srdačno ispratio bivšu kolegicu i vratio se u ured, tajnica je donijela poštu. Jedna kuverta stigla je sa Sveučilišta u Zadru. Ni pola sata nakon što je D.B. sa svojim papirima ‘nestala’ iz njegovog ureda i iz Gimnazije Gospić, ravnatelj je u uredu čitao dopis sa Sveučilišta u Zadru u kojem je obaviješten da je diploma prof. povijesti D.B. lažna. Sveučilište u Zadru nije imalo komentara na upite vezane uz lažne diplome te je svojim djelatnicima zabranilo da izlaze u javnost s bilo kakvim informacijama vezanim uz provjeravanje diploma. Zadarski list doznaje da je Sveučilište u Zadru na provjeru dobilo veliki broj diploma s područja cijele Hrvatske.

U zadarskoj policiji potvrdili su da su sa Sveučilišta dobili prijavu o lažnoj diplomi, no da su je „proslijedili na postupanje nadležnoj policijskoj upravi“. Iz PU ličko-senjske javili su da im iz zadarske policije još nije stigla prijava o lažnoj diplomi Gimnaziji Gospić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Gimnazija Gospić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close