Osječki hip-hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk čeka ljeto uz čvarke i kulenove seke!

Lana Matica

Neki će ljeto dočekati provodeći sve moguće dijete kako bi što bolje izgledali na plaži, ali ne i u Slavoniji gdje se narodna medicina prenosi s koljena na koljeno već stoljećima. “Čvarci i kulenove seke, bolje od doktora i apoteke”, poručuje mladi reper iz Našica, Vanja Hrvoje Dražić, koji se zbog studiranja preselio u Osijek, a kroz koju godinu i udružio sa sjajnom ekipom glazbenika u hip hop/funk projekt Vanja i Nešvil Funk.


“Kulenove seke” prvi je singl kojim najavljuju debitantski album koji će biti objavljen za Croatia Records. Vanju poznajemo kao repera i beat boxera u osječkom a capella sastavu Akvarel. Stoga i ne čudi da u ovom projektu sudjeluje i Tomislav Jambrešić iz Akvarela, a možemo čuti i prepoznatljivi glas Nere Mamić, također članice Akvarela i sastava Electric Porn. Osim teksta potpisuje i jedan dio glazbe i aranžmana gdje su mu se pridružili Tin Mihić, Tomislav Jambrešić, Zvonimir Perković i Antonio Benkotić.

“Reperi su se uvijek hvalili materijalnim stvarima – vilama, kućama, autima i novcem. No, pravu ljubav zapravo ne možeš kupiti. Ona dolazi iznutra – kroz želudac. Iako u tekstu zvučim kao da se bavim nadriliječništvom, mislim da bi se s ovom pjesmom složila i glazbena i medicinska struka – čvarci i kulenove seke su stvarno dobra stvar!”, kaže Vanja koji se hip-hopom bavi od 2008. godine, a već ima iskustva i na velikim pozornicama od kojih se ističe dvostruki nastup na Ferragosto Jamu u Orahovici.

2015. godine objavljuje prvi album “Iza kapije”, a godinu dana kasnije kreće suradnja s bendom Nešvil Funk koja će iznjedriti novi album naziva “Vanj Love”. Album će biti objavljen za izdavačku kuću Croatia Records za koju su dečki potpisali ekskluzivni ugovor, a kojeg najavljuje upravo pjesma “Kulenove seke”.

Objavljen je i popratni video spot kojeg potpisuje Phantography, odnosno Vedran Jalžetić Phan koji je na humorističan način prikazao što Slavonci kriju u svojim prtljažnicima.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: PR

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u