Osam jednostavnih navika koje će vam uljepšati svaki dan

Tena Brnad

Često nismo niti svjesni koliko neke sitne navike koje radimo svaki dan mogu utjecati na naše raspoloženje i osjećaj sreće. Male promjene dovoljne su da vam poprave i najlošiji dan, a da stvarno djeluju dokazala je znanost. piše Zadovoljna


Dobra je vijest to što je najčešće riječ o izmjenama koje se mogu vrlo jednostavno uklopiti u vaš svakodnevni način života, a zbog njih ćete se osjećati puno bolje, smatraju londonski znanstvenici.
Predlažu jednostavne i lako primjenjive korake koji će pojedincu pomoći da poboljša svoje mentalno zdravlje.

1. Hodajte uspravno

Studije su pokazale da ćete se puno bolje osjećati ako hodate uspravno, visoko držeći glavu, a ramena prema natrag. Ako su vam ramena spuštena i držite se pogrbljeno, vjerojatnije je da ćete se fokusirati na negativne stvari.

2. Prestanite fotografirati sve oko sebe

Iako nas većina vjeruje da su fotografije važne jer ćemo na taj način lakše upamtiti neke važne trenutke, rezultati objavljeni u časopisu Psychological Science kažu drukčije. Ako ipak želite ovjekovječiti slastan obrok ili lijep pogled usredotočite se na glavni motiv, nastojeći da pritom ne pravite i selfie.

3. Vježbajte

Kratko vježbanje triput tjedno smanjuje opasnost od razvoja depresije za 19 posto, rezultati su istraživanja londonskog University Collegea. Aktivni ljudi manje su podložni depresiji, a depresivni su manje skloni vježbanju

Više na Zadovoljna


Foto: pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u