VijestiLifestyle

Očekuju nas oblaci, kiša, lokalne obilnije oborine, ali i hladnije temperature

Ciklona nam je donijela pravo jesensko vrijeme: oblake, kišu, lokalno obilne oborine, a zakoračili smo i u osjetno hladnije, dobu godine primjerenije razdoblje.


Od jutra pretežno oblačno s često obilnom kišom, a na Jadranu, osobito jugu su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom. Posvuda će biti vjetrovito – u unutrašnjosti će puhati umjeren i jak istočnjak i sjeveroistočnjak, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, dok će južine i dalje biti pojačanog juga.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima oblačno s kišom, lokalno će pasti i više od 50 litara po četvornom metru. Puhat će umjeren, povremeno i jak sjeveroistočnjak uz koji će temperatura biti ispod 15 stupnjeva.

Na istoku zemlje se dnevna temperatura neće previše razlikovati od jutarnje – bit će tek koji stupanj viša. Puhat će umjeren i jak istočnjak i sjeveroistočnjak, a uz to će i ovdje biti oblačno s kišom, lokalno i obilnom.

Na sjeveru Dalmacije su moguća samo kraća sunčana razdoblja, ali veći dio dana će ipak prevladavati oblačno s kišom ili izraženim pljuskovima. Najviše oborina se očekuje na jugu gdje bi moglo pasti i do 100 litara kiše pa su opet moguće bujične i urbane poplave. Ostaje vjetrovito, a temperatura između 17 i 21 stupanj.

Na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, u gorju lokalno obilnom. Bit će izrazito vjetrovito s jakom i olujnom, podno Velebita na udare i orkanskom burom, a temperatura između 9 u gorju i 18 na moru.

Idućih dana na kopnu

Još je u petak moguća obilna oborina, a zatim će u subotu kiše biti manje, moguća su i kraća sunčana razdoblja, ali već od nedjelje opet više oblaka i češća kiša. U početku jak vjetar, zatim slabiji, a u nastavku tjedna će biti još hladnije.

Idućih dana na moru

Na Jadranu ostaje izrazito vjetrovito, osobito u petak kada će i dalje biti orkanskih udara bure, zatim samo malo slabija. Temperatura i uz obalu osjetno niža, a uz to je na Jadranu još u petak lokalno moguća obilna kiša, zatim nešto vedrije.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close