Očekuje nas sunčana subota na Jadranu, a u unutrašnjosti naoblaka

Danas u većini predjela stabilno, na Jadranu djelomice sunčano i vjetrovito, a u unutrašnjosti česta niska naoblaka, rijetko i malo slabe kiše.


SUBOTA

Prijepodne u kopnenim predjelima magla i niski oblaci, prema sredini dana povremena sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice sunčano, puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a temperatura bez veće promjene.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima sunčana razdoblja, ali mjestimice će i dalje biti niske naoblake, navečer opet i magle, a rijetko je u popodnevnim satima moguća i slaba rosulja. Vjetar slab, a temperatura oko 13 stupnjeva.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredina dana barem kraća sunčana razdoblja, a niski oblaci će se zadržati uglavnom oko rijeka, rijetko je moguće i malo slabe kiše ili rosulje. Temperatura između 10 i 14 stupnjeva.

U Dalmaciji unatoč buri neće biti sasvim vedro, u većini predjela i poslijepodne djelomice sunčano. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a temperatura oko 20 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju djelomice sunčano, na moru i vjetrovito uz umjerenu i jaku buru s olujnim, pod Velebitom i orkanskim udarima, a temperatura bez veće promjene.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Ni kraj ovog, ni početak novog tjedna ne donose veće promjene – u unutrašnjosti magla i niski oblaci, mjestimice dugotrajni. Ponegdje će pasti malo kiše ili slabe rosulje, a poslijepodne će biti i kraćih sunčanih razdoblja. Sredinom tjedna južina i jače naoblačenje s kišom, lokalno i obilnom, a temperatura do utorka bez promjene, zatim malo viša.

IDUĆIH DANA NA MORU

Uz obalu uz visinsku dolinu idućih dana nestabilno i promjenjivo, povremeno će pasti i kiša, a obilnija je moguća sredinom tjedna. Bura će oslabjeti i okrenuti na istočnjak, zatim i jugo, a uz južinu će i dalje biti iznad prosječno toplo.


 

Komentari

Komentara


Foto: Unsplash

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close