Tech

Očekuje nas malo ledeno doba između 2020. i 2030. godine

Zemlja se treba pripremiti za dolazak novog mini ledenog doba. Posljednja studija tvrdi da se između 2020. i 2030. godine očekuje slabljenje solarne aktivnosti sunca.


To će vrlo vjerojatno dovesti do oštrijih zima na sjeveru Europe i istoku SAD-a, pokazuju najnovija istraživanja.

Sunce je posljednjih nekoliko desetljeća u periodu visoke aktivnosti, ali tim britanskih i američkih znanstvenika vjeruje da sada postoji između 15 i 20 posto šanse za period slabije aktivnosti u narednim godinama, poznatiji kao veliki solarni minimum.

Prošli put se zamrznula Temza

Sunce će biti u fazi kao u periodu od 1645. do 1715. godine, poznatoj kao Maunder minimum, koja je imala malo utjecaja na globalnu klimu, ali je povezana s vrlo hladnim zimama u Europi. Zbog velikih hladnoće zamrznula se i rijeka Temza. Taj period se naziva i Malo ledeno doba, a bio je popraćen i ekonomskom krizom zbog drastičnog smanjenja proizvodnje hrane.


Tekst: telegram.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close