Županijska

OBRAČUN NA FACEBOOKU Starčević i Milinović se sukobili u komentarima

BUDAČKA ULICA TEMA FACEBOOK SUKOBA

Facebook post “Nezavisne liste mladih Gospić” mjesto je posljednjeg političkog sukoba gradonačelnika grada Gospića Karla Starčeviča i župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića.


Tema posta bila je Budačka ulica, a odgovor je potražila “Nezavisna lista mladih”.

“TKO JE KRIV? Do kada građani grada Gospića moraju biti taoci Budačke ulice? Hoće li itko objasniti o čemu se radi? Zar je moguće da je i ovdje politika uplela svoje prste i koči sve? Da li je gradonačelnik kriv ili nemoćan? Da li je moguće da Gospić ispašta što na vlasti nije Hdz i na ovakav način kažnjava građane preko Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda ? Kao što svi znamo, Budačka ulica spada pod državnu cestu. Da li je moguće da se gradonačelnik Starčević boji prigovoriti javno na ovo i dati realno objašnjenje građanima samo iz razloga što se ovaj problem ne bi više produžio ? Ako je tako, imamo poruku upućenu direktno Karlo Starčević – Gradonačelnik Gospića: Bolje i jedan dan na nogama, nego čitav život na koljenima (može se i mandat uzeti u obzir)! Da li je moguće da u Lika cestama postoje struje koje također koče ovo ? Zadnje krpanje Budačke ulice je bilo kad je dolazio premijer Andrej Plenković. Kao što svi znamo, glavni odgovorni u Lika cestama je župan Darko Milinović, također ga molimo da se javno izjasni i odgovori na ovo. Bilo kako bilo, dosta je. Građani moraju znati pravu istinu i što se događa i zašto nam je Budačka ulica toliki problem . Priče o Korona virusu ostavite za one koji će stvarno vjerovati u to, sva država i dalje i radi i gradi. Zašto je Gospić uvijek problem ? Zašto građani svaki put ispaštaju ? Tko će platiti ljudima uništena vozila ? Kad će ostatak kanalizacije biti napravljen ako je i ovoliki problem već sad? Poznato je kako je prva kanalizacija izgrađena negdje oko 800. godine pr. Kr, moramo li išta dalje reći? Dužni ste nam odgovoriti. Svi.”, napisali su.

Najprije se u raspravu uključio župan Milinović.

“Karlo Starčević je dobio izbore na mnogim temama, a jedna od glavnih je bila i Budačka ulica. Što se tiče Lika cesta one nemaju apsolutno nikakve veze s tim projektom već su samo odradile naručen posao od izvoditelja Vodotehnika. Taj projekt je napravljen za vrijeme gradonačelnika Petra Krmpotića, a Karlo Starčević samo je nastavio započeto. Slažem se sa Nezavisnom listom mladih da je sramno za svakog stanovnika Gospića svakodnevno gledati Budačku u takvom stanju. Da podsjetim na projekt na suprotnoj strani grada, na Bilajsku ulicu i kada su naslale rupe koje su narušavale sigurnost rekao sam tadašnjem gradonačelniku Krmpotiću pred nekoliko ljudi koji to mogu i potvrditi da organizira tiskovnu u Bilajskoj ulici na samim rupama i prozove odgovorne ( da podsjetim tada bio sam predsjednik HDZ- a Ličko-senjske županije ).
Što se tiče Vaše poruke gradonačelniku „ Bolje i jedan dan na nogama, nego čitav život na koljenima“ s njom se potpuno slažem, ali on je već nekoliko puta dokazao da u njemu nema hrabrosti kao što nije imao ni hrabrosti javno glasovati o predsjedniku Županijske skupštine Ličko-senjske županije već je zagovarao tajno glasovanje ( kako je rekao da se vidi tko za koga glasuje) jer i tada nije imao hrabrosti podignuti ruku za predsjednika Županijske skupštine iz reda HDZ – a , a ispod stola im je to obećao, ali je tajnim glasovanjem htio to prikriti.
Što se tiče konstatacije je li projekt zaustavljen zbog toga što je na nacionalnoj razini na vlasti HDZ, nisam taj koji bi mogao odgovoriti na to pitanje, ali duboko sam uvjeren da tome nije tako. Uvjeren sam da projekt Budačke ulice stoji isključivo zbog neaktivnosti gradonačelnika i njegovim vođenjem grada kao njegove privatne firme. Dakle, mogu biti krive i državne institucije, ali onda moramo imati hrabrog gradonačelnika koji će svojim aktivnosti primorati i Hrvatske ceste i Hrvatske vode i Vladu da završe taj projekt. No međutim kao što sam i rekao taj čovjek hrabrosti nema.”, napisao je Darko Milinović.

Uskoro je uslijedio i odgovor gradonačelnika Karla Starčevića.

“Dragi Darko Milinoviću, drago mi je da si konačno i javno priznao da si bio savjetnik bivšem gradonačelniku Petru Krmpotiću u upravljanju gradom i projektima koje je on pokrenuo i realizirao. Da si ga ,dragi moj doktore, manje savjetovao siguran sam da danas ne bi u tuđini morao zarađivati svoj kruh… Kad budem trebao savjetnika za gospodarstvo ti ćeš biti zadnji u ovom gradu od kojeg ću takav savjet zatražiti, od tebe mogu samo tražiti savjet kako organizirati put u Zagreb s tri autobusa,financirana tuđim novcem, pa da mi se cijela Hrvatska smije…

Čudim se kako uopće imaš vremena komentirati na društvenim mrežama kad znam da si zauzet u provođenju svojih investicija i projekata od 8 milijarda kuna, koliko si najavio u svojoj kampanji, nadam se da će 2-3 milijarde završiti i u našem Gospić, u našoj Budačkoj ulici u kojoj si 20 godina gradio kanalizaciju o kojoj sada lamentiraš a koja je mene dočekala.

Kad budeš imao vremena i prestaneš lamentirati o meni i Gradu Gospiću malo se provozaj po županiji pa pogledaj kako ti izgledaju ceste s kojima ti kao Župan upravljaš,a i Budačka ulica je tvoje naslijeđe… Znamo obojica da je obnova Budačke ulice u nadležnosti Hrvatskih cesta i da će biti obnovljena, pozdravljam te…”, napisao je Starčević.

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close