Scena

Objavljen album sa svim originalima i novim interpretacijama edicije “Zimzeleno a novo”

Sjajna suradnja Croatia Recordsa i emisije “Music pub” eminentnog glazbenog urednika i radijskog novinara Zlatka Turkalja je nakon objavljivanja trećeg vinila iz ekskluzivne edicije “Zimzeleno a novo” nastavljena objavom CD izdanja sa svim originalnim snimkama i njihovih novih interpretacija.


Projekt “Zimzeleno a novo” pokrenut je 2015. godine kao akcija kojom će se na inovativan način, povezivanjem značajnih autora i interpreta iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina s današnjim glazbenim snagama, predstaviti hrvatska glazbena kultura. Prvo izdanje toliko je oduševilo struku i publiku da su pohvale na račun ideje i realizacije dovele do uspostave prestižne, prepoznatljive serije.

CD donosi 18 glazbenih “parova” koji na fascinantan način osvjetljavaju naše antologijske pjesme: “Kuća za ptice”, “Sreća”, “Radio”, “Neda”, “Čuvaj se”, “Sasvim slučajno”, “Vjeruj u ljubav” dobile su fascinantne nove verzije u režiji nekih od najvećih talenata hrvatske glazbene scene.

Svakom novom verzijom u ovoj glazbenoj akciji ne želi se dobiti tek običan prepjev, samo nova snimka, već pjesma koja koja će zadržati osnovnu melodiju, ali i potrebni kreativni odmak od originala i što je važno, čvrstu povezanost s novim izvođačem. To nije uvijek lako postići, jer radi se o zadacima – pjesmama koje su glazbeni dokumenti svoga vremena”, komentirao je gospodin Turkalj svoj odabir.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Music Pub Zlatka Turkalja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close