KolumneKomentar tjedna

Komentar tjedna: Nova godina, nove promjene

Stara godina… kraj jedne i početak druge godine… Dan kada svi pokušavaju što prije riješiti ono što nisu stigli prethodnih dana i žure kući. Svi žele dočekati Novu godinu bez nerješenih starih „računa“, kao da okreću novu stranicu života. Neki se spremaju na doček, a neki ga pripremaju. Nekima je to poseban izlazak, a nekima je poput svakog drugog. Neki misle da kako dočekaju Novu godinu da će im takva biti cijela godina, a neki se ne zamaraju takvim praznovjernim pričama nego uživaju jednostavno u svemu jer svaki trenutak je dragocjen.

Nova godina – nova očekivanja i iščekivanja. Nada u ostvarivanje svojih želja, nada u bolje sutra. Analitičari u poslovnom svijetu kraj godine zaključuju brojnim istraživanjima i analizama ukupno postignutih rezulata tijekom protekle godine, dok u siječnju definiraju planove i postavljaju nove ciljeve za tekuću godinu. Razlikujemo one koji žale za stvarima iz prošle godine i one koji imaju vizije što stvarati u novoj godini, odnosno one koje se više osvrću na prošlost i oni koji samo žive i misle za budućnost. Brojna istraživanja pokazala su kako oni koji su usmjereni na budućnost bolje prođu u životu. Najvažnije je imati pozitivan stav prema svojim vizijama jer ćemo tako steći volju i spremost za borbu u ostvarenju tog sna.

„Uspješni ljudi shvaćaju da je redoslijed do uspjeha: biti, činiti, imati, dok neuspješni vjeruju da je redoslijed: imati, činiti, biti.“ S negativnim stavom prema poslu koji radimo i nezainteresiranošću na radnom mjestu trošimo više vlastite energije. Ovisno o našem raspoloženju stavramo si atmosferu u poslovnom i privatnom okruženju. U trenutku pada trebamo se znati ustati i nastaviti hrabro dalje bez podsjećanja na staro. Pesimizmom ne možemo očekivati optimalne rezultate.

Svatko je nezadovoljan s nečim. Ponekad bismo htjeli da smo drugačiji. Čovjek je velik onoliko koliko daje. Mislite na druge jer kolo sreće se okreće. Onaj tko visoko leti, nisko pada. Danas ste gore, a već sutra dolje. Potrebno je stvoriti duhovnu disciplinu i ostati ustrajan. Nastavno na tvrdnju De Levisa da „ako je netko pametan, spoznamo to mnogo bolje iz njegovih pitanja nego iz odgovora“, u razgovoru s najpametnijom osobom slijedi… Koje su vaše kvalitete? Što ste postigli u staroj i što biste promijenili u novoj godini? Možete si postavit ista pitanja nakon nekog vremena, ali će vaši odgovori biti različiti od sadašnjih.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close