ZnanostZdravlje

Njemački Curevac očekuje odobrenje svog cjepiva do početka lipnja

Njemački proizvođač cjepiva Curevac očekuje da Europska unija odobri njihovo cjepivo protiv covida-19 do kraja svibnja ili početkom lipnja, izjavio je izvršni direktor Franz-Werner Haas na saslušanju u Europskom parlamentu.


Ključni klinički podaci bit će dostupni sredinom travnja, rekao je Haas.

Na istom saslušanju, koje se bavilo problemima opskrbe, AstraZeneca je ponovila svoj cilj osigurati Europskoj uniji 40 milijuna doza cjepiva do kraja ožujka.

Izvršni direktor AstraZenece Pascal Soriot rekao je da je razočaran zbog spore proizvodnje cjepiva na nekim europskim lokacijama, ali i da tvrtka čini sve što je moguće da bi ispunila svoje obveze isporuke.

“Lekcije se uče svaki dan”, rekao je Soriot dodajući “kako je uvjeren da će se u drugom tromjesečju povećati količina proizvodnje”.

Odbori za zdravstvo i industriju Europskog parlamenta pozvali su na saslušanje direktore glavnih proizvođača cjepiva s kojima EU ima ugovore o opskrbi.

Soriot se suočio i s pitanjima zbog neočekivane nestašice opskrbe.

Krajem siječnja AstraZeneca je neočekivano rekla da bi EU mogla opskrbiti samo s 31 milijun doza cjepiva u prvom tromjesečju, umjesto 80 milijuna koje su prvotno obećane.

Tvrtka je kasnije blago povećala opskrbu na 40 milijuna doza do kraja ožujka.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close