AutomotoTech

Nikola Tesla EV Rally ove godine prolazi kroz Smiljan i Plitvička jezera

“Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016” održava se već tradicionalno po treći put uzastopce. Ruta obilazi najzanimljivije lokacije od kojih nijedna nije slučajno odabrana.


Ruta relija je ujedno i “Zelena električna turistička magistrala”, jer većina sudionika relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja,domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici, globetrotteri i turisti. Hrvatska turistička ponuda i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta koji je postao zaseban turistički proizvod i brand. Za Nikola Tesla Ev Rally zna cijela svjetska e-mobility zajednica. Prijave stižu iz Kanade, Finske, Belgije, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije….

Rally starta 1. lipnja u Istri, u Rovinju u hotelu Lone, te nastavlja prema Puli i NP Brijuni. Službeni natjecateljski dio relija počinje 2. lipnja ispitom spretnosti u Poreču i prolazi kroz centralnu Istru obilazeći Hum, Motovun, Kringu, Dvigrad i druga atraktivna odredišta u centralnoij Istri te dolazi do Opatije. Okupljena vozila predstavit će se Opatijcima i gostima na Slatini u četvrtak, 2. lipnja, u 18:00 sati.

3. lipnja se iz Opatije kreće prema NP Paklenica, zaustavlja se u Zadru kako bi sudionici vidjeli jedinstveni Pozdrav suncu i zadarske orgulje, te kreće dalje prema Šibeniku. Iz Šibenika se kreće u Nacionalni park Krka, gdje se obilazi prvi cjeloviti hidroenergetski sustav na svijetu, nastao po nacrtima Nikole Tesle. Istoga dana se dolazi u MC Smiljan gdje su organizatori, Tina i Igor Kolovrat, u svibnju 2014. ispred rodne kuće Nikole Tesle, postavili i punionicu električnih vozila. Iako su ih mnogi “stručnjaci” u čudu gledali, saznajemo da se na toj punionicu tijekom turističke sezone, u jednome danu zna pojaviti i osam električnih vozila na punjenju. Dok se vozila pune, njihovi vlasnici razgledavaju rodno mjesto Nikole Tesle.

Poslije Smiljana, predzadnji je dan rezerviran za Plitvička jezera, a u nedjelju 05.06.2016. je Finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, gdje će se odvijati ceremonija proglašenja pobjednika i uručenja nagrada te zanimljivi program sa Teslinom zavojnicom kao ciljnim portalom, ispitom spretnosti i utrkom električnih skutera čime ćemo ujedno obilježiti i 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

Ovo je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Jedini koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt u koji su uključeni i skoro dvije stotine električnih skutera i drugih vozila za turizam.

Mi nismo samo rally već je event zapravo platforma za predstavljanje i plasiranje raznih električnih vozila i punionica, između ostalog i solarne punionice “Sunčica” sa energy storage-om, wi-fi i drugim dodacima”, dodaje Igor Kolovrat, idejni začetnik i organizator relija.

Projekt je prepoznat u svijetu od strane uglednih medija kao što su LA Times, Chicago Tribune, RTL, BBC i drugi koji redovno objavljuju pozitivne priloge.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: fiuman.hr | Foto: auti.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close