Automoto

Nikola Tesla EV Rally danas prolazi kroz Smiljan i Plitvička jezera!

Najljepši i najtiši rally na svijetu danas stiže u rodno mjesto Nikole Tesle.


Peti po redu međunarodni “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017” započeo je već tradicionalno 31. svibnja u Rovinju i trajat će do 7. lipnja s ciljem u Zagrebu. Vozila će danas oko 12 sati biti u Smiljanu gdje se nalazi rodna kuća Nikole Tesle kao i istoimeni muzej.

Nikola Tesla EV Rally je prvi rally isključivo električnih vozila održan u ovom dijelu Europe, te jedini na svijetu tog tipa. Čak osam dana vožnje rutom dugom 1300 km vodi preko 15 gradova, 5 otoka i 3 nacionalna parka: Poreč, Rovinj, Hum, Kringa, Beram, Vodnjan, Pula, Brijuni, Opatija, Senj, Krk, Cres, Lošinj, Pag, Paklenica, Zadar (Pozdrav Suncu i Morske orgulje), Šibenik, Krka, Vransko Jezero, Split, Smiljan, Plitvička Jezera i Zagreb. 

Reli je međunarodnog je karaktera jer 98% sudionika je iz inozemstva (Belgija, Finska, Nizozemska, Njemačka, Austrija, Slovenija, SAD i Kanada.  Cilj rallya je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju promocije zelenih tehnologija i obnovljivih izvora energije, ekologije, hrvatske izvrsnosti te prirodnih ljepota i ponajboljih domaćih brandova i tvrtki.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: wikimedia commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close