Turizam

New York Times istaknuo Hrvatsku kao pozitivan primjer u borbi protiv koronavirusa

RANE MJERE ZA SUZBIJANJE EPIDEMIJE

Jedan od najčitanijih svjetskih medija, The New York Times, objavio je članak u kojem se Hrvatska i Grčka ističu kao pozitivni primjeri u borbi protiv koronavirusa.


Naime, u članku se navodi kako su te dvije zemlje poduzele rane mjere za suzbijanje pandemije, odnosno kako su zahvaljujući uspješnoj suradnji s građanima, koji su u prošlosti prošli izvanredne situacije poput ratova i financijskih kriza, postigle dobre rezultate.

Na temelju dobre epidemiološke situacije te su zemlje, kako se navodi u članku, među prvima pristupile postepenom otvaranju gospodarstava i društvenih djelatnosti.

U članku se također navodi kako veće i bogatije europske zemlje, koje su tradicionalno sposobne brzo rasporediti resurse te koje su ojačane dobro financiranim državnim mehanizmima namijenjenim boljem prevladavanju kriza, uglavnom nisu dobro upravljale pandemijom koronavirusa koja je ozbiljno pogodila Britaniju, Francusku i Italiju, tri od četiri najveće ekonomije na kontinentu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: HTZ | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close