Automoto

Nepodnošljiva vrućina u parkiranom automobilu – na što treba obratiti pažnju?

Ljeto nam se vratilo, vrućine su postale ozbiljne, a temperature prelaze 35 stupnjeva Celzija.Griju se griju asfalt, kuća, stan, auto, a i u automobilima je sve toplije i nepodnošljivije. To nije uvijek toliko strašno, jer i kada je vanjska temperatura debelo iznad 30, u autu je klimatizirano i ugodno. No, što kada parkirate na vrelome suncu i nakon nekoga vremena vratite se u auto, a u njemu je + 50!?


Autostart.24sata.hr donosi sedam jednostavnih trikova uspjet ćete smanjiti nepodnošljivu vrućinu u vašemu automobilu…

1. Parkirajte u hladu

Da, ako parkirate ispod stabla riskirate prljavštinu koja pada ili čak ptičji izmet, ali zauzvrat će u automobilu biti puno ugodnije i podnošljivije. Ako hlada nema, parkirajte automobil tako da sunce direktno udara na stražnji prozor, radije nego na prednje vjetrobransko staklo. Tako ćete izbjeći ekstremno zagrijavanje prednjih sjedala i upravljača.

2. Koristite vjetrobranski suncobran

Njime ćete učinkovito zaštititi unutrašnjost auta od najjačih Sunčevih zraka. Iako će u automobilu i dalje biti vruće, ta vrućina ipak će biti manja i podnošljivija. Također, ovi suncobrani doprinose bržemu rashlađivanju auta nakon što se uključi klimatizacija.

Više na autostart.24sata.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close