Tech

Napravite savršenu fotografiju za svoj LinkedIn profil

LinkedIn je apsolutno najveća mreža za ponudu i potražnju poslova, ako tražite “pravi posao” vrlo vjerojatno već imate profil na ovoj poslovnoj mreži, pritom nije nevažno kakvu fotografiju imate u profilu…


Živimo u doba apsolutne interaktivnosti i vizualizacije, ako mislite da je LinkedIn lišen takvog pristupa, očigledno ste u zabludi. Jer, upravo je LinkedIn objavio sedam jednostavnih, ali vrlo korisnih savjeta vezanih uz profilnu fotografiju, koja mnogima izgleda apsolutno nevažna, iako praksa govori drugačije. Naravno, kvalitetan i temeljit životopis je nešto što će vam dati potencijalnu prednost u odnosu na ostale kandidate koji apliciraju za određenu poziciju u pojedinoj kompaniji, ali i profilnom fotografijom možete povećati svoje šanse za dobivanje željenog zaposlenja. Uostalom, ako se zna da su onima koji imaju profilnu fotografiju čak 14 puta veće šanse da dobiju posao od onih koji nemaju fotografiju u profilu, onda se isplati potruditi za savršenu fotku. Evo kako ćete to, prema uputama stručnjaka iz LinkedIn društveno poslovne mreže, učiniti…

1. Neka pozadina bude “čista”

Važno je da vaše lice bude ono što privlači pažnju, odnosno da je kvalitetno fokusirano. Bijeli zid je sasvim u redu, ali bez kakvih dodatnih fotografija, slika, ctreža i slično…

2. Prirodno svjetlo je bolje od “flasha”

Preporuka je da se ne koristi bljeskalica, bez obzira fotografirate li se pametnim telefonom ili fotoparatom. Također, izbjegavajte da vam sunce “udara” izravno u lice, jer će sjene pokvariti fotografiju.

3. Dovoljan je i pametni telefon

Ako imate DSLR fotoparat, odlično, ako ne, poslužit će i vaš smartphone, ali pod uvjetom da je novije generacije i s kvalitetnijom kamerom. I uvijek koristite prednju kameru, u slučaju da imate dvije.

4. Ne gledajte dolje, nego gore

Ako gledate u kameru koja je pozicionirana iznad vas, bolji je kut, kvalitetnija fotografija, jer će naglasiti vaše oči, a “smanjiti” lice i vrat, što je, kažu profesionalci, poprilično važno.

5. Odjenite se profesionalno

Slično kao i s pozadinom, važno je da odjeća ne odvlači pažnju s vašeg lica, jer na profilnoj fotografiji najvažniji ste vi, a ne ono što nosite, stoga se odjenite decentno i profesionalno.

6. Poštujte pravilo trećine

Jedno od najvažnijih, esencijalnih pravila u fotografiji općenito, primjenjivo je i kod fotografiranja za profil. Neka vaše oči budu na trećini fotografije, ako treba, ostavite dovoljno prostora da kasnije možete “izrezati” fotku.

7. Budite ozbiljni

Fotografirate se s namjerom da dobijete posao, stoga je bilo kakvo “glupiranje” važno izbjegavati, jer ovo nije, zapamtite, fotografija za “selfie na Fejsu”, nego da vas potencijalni poslodavci vizualiziraju.

 


Tekst: zimo.dnevnik.hr

Foto: linkedin.com

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close